Connect with us

Magazin

Turistaszálló: előnyök és hátrányok

Mi jut elősször az eszedbe amikor a turistaszállókra gondolsz? Az olcsó fekhely, lerobbant szoba, vagy diákokkal zsúfolt hely, ahol az ember a hagzavartól még aludni sem tud? Természetesen egyeseknél szóba sem jöhet ez a kategória, hisz valljuk be, inkább fizetünk pár száz forinttal többet és élvezzük a szállodák áltál nyújtott kényelmet. Ez a cikk azonban a turistaszállók előnyeiről és hátranyairól szól, ezért ha azon töröd a fejed, hogy a következő vakációdon megspórolsz pár forintot, akkor olvass tovább:

Turistaszálló előnyei:

Ár: mindenbizonnyal döntő tényezőnek számít a szállás kiválasztásakor. A turistaszállók a nagyon kedvező árfekvésbe, gyakran a legolcsóbb árkategóriába tartoznak (kivéve ha nem vesszük számításba a parkban való, vagy az állomáson álvást…)

Elhelyezkedés: turistaszállót bárhol találsz, forgalmas városok szívében, de akár csöndes vidéken is. A fejedet lehajthatod ultramodern épület szobájaban, de akár történelmi kastélyban, vagy akár egy kunyhóban a hegy tetején is. A lehetőségek korlátlanok. Ne felejtsd el leellenőrizni a rendelkezésedre álló tömegközlekedést és vannak turistaszállók, melyeknél nincs lehetőség parkolásra.

Tevékenységek: sok turistaszálló rendelkezik TV szobával, bárral, étteremmel, játszótérrel, valamint más hasonló szolgáltatásokkal, ahol elütheted a szabadidődet. A „recepción” gyakran találsz könyveket, térképeket, vagy más brosúrákat, melyek segítségevel könnyen felfedezheted a várost és kereshetsz más lehetőségeket a szórakozásra.

Reggeli és a konyha: a turistaszállók általában tartalmazzák a reggelit, amelyet minden reggel egy adott időben kapsz meg. Ha hamarabb hagynád el a helyet, jelentheted a recepción és gyakran engedélyezik, hogy korábban fogyaszd el, vagy akár el is viheted magaddal. Sokszor közös konyha is a rendelkezésedre áll, ahol elkészítheted saját finomságaidat is. A biztonság kedvéért tudakold meg, milyen eszözökkel rendelkezik a konyha, hogy semmikép ne érjen meglepetés.

Kapcsolatok: turistaszállókban gyakran találkozhatsz külföldiekkel, akiknek segíthetsz, ha kicsit elveszettnek tűnnek, vagy fordítva. Lehetőséged nyílik új emberek megismerésére is.

turistaszallo_szoba

Turistaszállók hátranyai:

Magánélet: a magánélet hiánya mindenbizonnyal az egyik leggyengébb oldala a turistaszállóknak. Ha másokkal is együttalszol a szobában (kiválaszthatod, hogy vegyes, női vagy férfi szobát szeretnél). A zajt sajnos nem fogod tudni elkerülni. Továbbá a zuhany és a WC többnyire közös. Így ne csodálkozz, ha zajra, esetleg rendetlenségre leszel figyelmes. Bár már egyre több turistaszálló kínal szobákat egy vagy két főre, saját zuhannyal, így elegendő magányod lesz, de számolj azzal, hogy ezek a szobák gyakran drágábbak.

Biztonság: érdeklődj mindig előre, hogy mik a lehetőségek. A turistaszállók többsége kínál széfet, melyet ingyenesen vagy térítés ellenében igényelhetsz.

Ágynemű: ahogy az előbbiekben írtuk, érdeklődj előre. A legtöbb turistaszálló természetesen ad ágyneműt, ambár nem ritka, hogy díjat számolnak érte. Természetesen magadnak kell felhúzni az ágyneműt.

Nyitva tartás: számtalan turistaszálló csak bizonyos időpontban van nyitva, így érdeklődj mikor tudsz be- és kijelentkezni. Mint az előbbiekben, itt is érvényes – tudakold meg előre. Némely helyet éjszakára zárnak. Ebben az esetben kapsz kulcsot, amivel a későbbi órákban is haza tudsz majd menni. Előfordulhat, hogy takarodóban lesz részed, így ha későn érkezel a szállásra, nem biztos, hogy bent fogsz éjszakázni.

Minden esetben érvényes, hogy tájékozódj előre és így majd nem érnek váratlan meglepetések. Ha nem vagy túl igényes a turistaszálló remek alternatíva a drágább szállodákkal szemben. Ráadásul, ha sikerül olcsón megvásárolni a repjegyet és a szálláson is spórolsz, egyszerűen kipróbálhatsz olyan dolgokat, amelyekre másként nem jutna elég pénzed.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top