Connect with us

Hírek

Tunézia eltörli a karantént az utazási csomagot foglaló nyaralóknak

Tunézia eltörli a karantént az utazási csomagot foglaló nyaralóknak

Tunézia: április 19-től nem kell kötelező karanténba vonulniuk az érkezés után azoknak a nyaralóknak, akik egyszerre foglaltak repülőjegyet, transzfert, szállodát, vagy szervezett csoportos utazáson vesznek részt – értesült a touristik-aktuell.de.

Advertisement

Április 19-től nem kell kötelező karanténba vonulniuk a Tunéziába való érkezés után azoknak a nyaralóknak, akik egyszerre foglaltak repülőjegyet, transzfert, szállodát, vagy szervezett csoportos utazáson vesznek részt. Ugyanakkor a különböző fakultatív kirándulások alkalmával kötelező lesz a csoportjukkal maradniuk.

A csomagot foglaló nyaralóknak és a csoportosan utazóknak emellett hétfőtől nem kell bemutatniuk a beutazásnál azt az adatlapot,amelyen az esetleges Covid-19-fertőzésre is rákérdeznek. A többi beutazónak azonban továbbra is kötelező az ötnapos szállodai vagy otthoni karantén, valamint nekik ki kell tölteniük, két példányban kinyomtatniuk és az utazásra magukkal vinniük az említett adatlapot.

Tunézia nyaralás

Belépési feltételek

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba: 

  • Be lehet-e utazni az országba? Igen!
  • Kell-e teszt? Igen, még a csomagot foglaló turistáknak is kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszt bemutatása beszállás előtt.
  • Kell előzetes regisztrálás? Igen, a következő linken. Az oldalon található két nyomtatványt (egészségügyi, illetve karantén kötelezettséget igazoló adatlap) kitöltés után ki kell nyomtatni és aláírni. Ezeket a dokumentumokat beszállás előtt és  megérkezéskor be kell mutatni a tunéziai hatóságoknak. Ezen túlmenően az utazó le kell, hogy töltsön egy applikációt a mobiltelefonjára, amivel a tunéziai hatóságok ellenőrizni tudják az önkéntes karatén betartását.
  • Oltási kötelezettség van? Tunézia úgy döntött, hogy nincs.
  • Karanténkötelezettség: 2021. április 9-től 5 nap (a csomagot foglaló turisták mentesülnek ez alól). Az utazás megkezdése előtt be kell mutatni a karantén letöltését bizonyító szállásfoglalást. Előre megjelölt tunéziai lakóhelyen, vagy az előre lefoglalt szállodában lehet teljesíteni a karantékötelezettséget. Érkezéskor a repülőtérről/kikötőből egyenesen a megjelölt szállásra szükséges utazni. Az 5 nap leteltét követően saját költségen RT-PCR tesztet kell végeztetni Tunéziában. Regisztrálni az alábbi oldalon van lehetőség. Negatív eredmény esetén vége az izolációnak, viszont pozitív eredmény esetén karanténközpontba szállítják a beteget. 

(Forrás: Konzuli Szolgálat, touristik-aktuell.de)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Késő tavaszi tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Május 15-től megkönnyítik az oltott turisták belépését Olaszországba, foglalj most 8 824 Ft-tól https://t.co/62oR1FEcYcMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Horvátországgal is megszületett a kétoldalú utazási egyezmény https://t.co/PL3LBK11yBMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Fenntarthatóság, mobilitás, lehetőség. Az Expo 2020 Dubai októberben kezdődik és márciusig tart! https://t.co/LmMcR5K5z2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Tanzánia új belépési szabályokat vezet be: PCR-teszt és karantén is vár a turistákra https://t.co/KlOI8vcIzdMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
NAP AJÁNLATA: Nápoly, a pizza szülőföldje. Repjegyes nyaralás 72 900 Ft-tól https://t.co/f8Pybc7s7ZMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Késő tavaszi tippek: a csodás görög szigetek https://t.co/L3GU8DpudfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Íme az első covidmentes olasz sziget https://t.co/42tq8hHY4QMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Időpontfoglalás nélkül is intézhető a védettségi igazolvány https://t.co/l9Wyo7gJ9TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csizmában utazva: 10 kevésbé ismert olaszországi város https://t.co/gejkl9682HMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top