Connect with us

Hírek

A beoltott utazóknak több szabadság jár Srí Lankán

A beoltott utazóknak több szabadság jár Srí Lankán

Srí Lankán közel 10 hónapos kényszerpihenő után január 21-én, szigorú szabályok betartása mellett ismét lehetővé tették a beutazást a turisták számára. Most azok az utazók, akik teljes védettséget élveznek a koronavírus ellen, több szabadságot kaphatnak tartózkodásuk alatt, mint a nem beoltott vendégek.

Srí Lanka újra megnyitotta az országot a turistaforgalom előtt. A Bandaranaike International Airport és a Mattala Rajapaksa International Airport 2021. január 21-től üzemel. A turisták charter járatokkal, a normál, menetrendszerinti repülőjáratokkal és magángépekkel is beutazhatnak az országba. A szigetország kormányának legfrissebb intézkedései alapján azok a látogatók, akik az oltás mindkét adagját az érkezésüket megelőző két héten belül megkapták, 24–48 óra elteltével elhagyhatják a szállodájukat, ha Srí Lankára érkezésükkor negatív teszteredményt mutatnak – írja a TTG Media.

Akik még nem kapták meg mindkét dózist a vakcinából, azoknak látogatásuk első 14 napján továbbra is a Safe&Secure minőségbiztosítás alapján az 1. szintre sorolt szállodákban kell tartózkodniuk. Ezek a vendégek több kijelölt szállodában szállhatnak meg és használhatják minden létesítményüket, valamint egy úgynevezett „biobuborékban” látogathatják a jóváhagyott turisztikai helyszíneket.

Srí Lankán utazás

A belépéshez szükséges:

 • Negatív PCR-teszt (lásd alább)
 • Egészségügyi nyilatkozat – Srí Lankán a belépéskor, a reptéren be kell mutatni a kitöltött egészségügyi nyilatkozatot (Health Declaration Form). A formanyomtatvány az alábbi oldalról tölthető le.
 • COVID-19 biztosítás – A kötelező biztosításról információ itt található.
 • Szállásfoglalás – A kijelölt hotelek listájáról lehet csak szálláshelyet választani, a foglalást az utazás első 14 napjára előzetesen el kell végezni.
 • Vízum – Vízumért az ETA portálon keresztül lehet jelentkezni. A vízum ügyek intézése csak online lehetséges, ezen a linken keresztül.
 • Oltási kötelezettség: Nincs.
 • Karanténkötelezettség: Nincs.

A belépéshez szükséges PCR teszt feltételei a következők:

 • Az első PCR-tesztet az indulás előtt 96 órával kell elvégezni, akkreditált laboratóriumban, az eredményről angol nyelvű tanúsítvány bemutatása szükséges belépéskor.
 • A tesztnek tartalmaznia kell a beutazó nevét, amelynek egyeznie kell az útlevélben szereplő névvel, a teszt típusát, a teszt elvégzésnek az idejét és eredményét, valamint a tesztet elvégző labor nevét.
 • A tesztet csak aláírt és lepecsételt formában fogadják el.
 • A második PCR-teszt az érkezés utáni 5-7. napon, a hotelben készül. Hosszabb tartózkodás esetén a harmadik PCR teszt szintén a hotelben, a tartózkodás 10-14. napján készül.
 • Az utóbbi két PCR-tesztet kötelező előre kifizetni, amennyiben a turista 7 nap tartózkodást tervez a szigeten. Ha tartózkodás hosszabb lesz, mint 7 nap, 3 előre kifizetett PCR teszt szükséges. A PCR tesztek költségét az online vízumigénylés során kell kifizetni.

(Forrás: turizmus.com, TTG Media, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top