Connect with us

Hírek

Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre

Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre

Thaiföld február 1-től ismét elindítja az ún Test & Go programot, amely ideiglenesen felfüggesztésre került. Phuket mellett az ország 3 másik célállomásra is kiterjesztette a Sandbox programot – Krabi, Phang-Nga, Surat Thani (csak Ko Samui, Ko Phangan és Ko Tao).

Advertisement

Thaiföldre február 1-től három modell – Test & Go, Sandbox modell és alternatív karantén – alapján lehet belépni.

 • Test & Go – decemberben felfüggesztették az új thaiföldi beutazási kérelmek elfogadását, de február 1-től újra működik.
 • A Sandbox modell, amelyen kersztül továbbra is be lehet utazni Thaiföldre, három új desztinációval bővült – Krabi, Phang Nga, Surat Thani, 7 napig a szigetek egyikén, ill. tartományban kell tartózkodni, csak ezután lehet továbbutazni Thaiföld más részeire.
 • Alternatív karantén – még mindig be lehet utazni.

Test & Go – a Thaiföldre való beutazás feltételei február 1-től

Teljesen beoltott személyek, akik ún alacsony kockázatú országból érkeznek (köztük Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és az EU nagy része) mentesülnek a kötelező hét napos karantén alól, feltéve, hogy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is felmutatnak, és egy éjszakát az úgynevezett SHA + vagy AQ karantén hotelben töltenek el. Ugyanakkor meg kell várniuk a PCR-vizsgálat eredményét, amelyet az országba érkezésük után végeznek el.

Újabban a Test & Go vagy a Sandbox programon belül, az utazóknak az érkezés után is szükségük lesz egy PCR-tesztre, amit egy kormányzati intézményben végeznek el – ezt a thai kormány fizeti.

Thaiföldre való belépéskor a következők szükségesek:

 • vízum, kivéve ha az utas nem a vízummentességi rendszer keretében érkezik az országba,
 • regisztráció a Thailand Pass applikáción keresztül
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • az SHA + vagy AQ szállodákban való karanténszállás igazolása,
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is.

A beutazási feltételekről részletesebb tájékoztatást a Thaiföldi Királyság illetékes nagykövetségein szerezhetsz.

Sandbox program – 4 karantén mentes úti cél

A Sandbox program a világ minden tájáról érkező beoltott turistáknak szól, akik előre meghatározott feltételekkel szabadon mozoghatnak a tartományon belül. A Sandbox projekten belüli tartózkodásuk végén a megállapított aktuális intézkedések alapján az országon belül is lehet utazni.

Phuket mellett a Sandbox program 3 másik úti céllal bővül – Krabi, Phang-Nga, Surat Thani (Ko Samui és Ko Phangan)

A Sandbox programra a következők vonatkoznak:

 • teljesen beoltottság (a második oltást 14 nappal az országba való belépés előtt kell megkapni),
 • foglalás 7 éjszakára SHA+ szállodában (előre kell kifizetni),
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • két PCR teszt a Sandboxban való tartózkodása alatt (az egyiket érkezés után, a másikat a tartózkodás 5-6. napján),
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is.

A Sandbox modellben NEM SZÜKSÉGES SZÁLLODAI KARANTÉN. Bár az utazók kiválasztott, bejegyzett szállodákban szállnak meg, továbbra is szabadon mozoghatnak a tartományon belül. Az alternatív karanténmodellhez képest nem szükséges hét napig karanténban maradni.

Alternatív karantén

2022. január 11-től az ún alternatív karanténon belül is be lehet utazni az országba. Erre a következő szabályok vonatkoznak:

 • Az oltási bizonyítvánnyal nem rendelkező személyeknek vagy a nem teljesen beoltottaknak 10 napos kötelező karanténba kell vonulniuk az AQ szállodák egyikébe.
 • Teljesen beoltott személyek más országokból (a második adag beadása legalább 14 nappal az országba való belépés előtt) érvényes oltási igazolással – kötelező 7 napos karanténba vonulnak az SHA + vagy AQ szállodákban.

A karanténon kívül szükség lesz még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre, két PCR-teszt befizetésének megerősítésere, amelyet Thaiföldön végeznek el el (az elsőt érkezéskor, a másodikat az 5-6. napon (7 napos karantén) vagy a 8.-9. napon (10 napos karantén) a szállodai tartózkodás visszaigazolásáral és a repülőtérről a szállodába történő transzfer visszaigazolására, Thailand Pass regisztrációra és biztosításra is.

Akciós repjegyek Thaiföldre:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 29 perc
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Május 16-tól már nem lesz kötelező a maszk viselése a fedélzeten és az európai repülőtereken https://t.co/M9BSOnFWmXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Repülj Budapestről Bariba nyáron most akár 13 170 Ft-tól https://t.co/NtrA3doezmMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Dugi Otok – az Adriai-tenger égköve https://t.co/J1hYHaTTKMMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Retúr repjegy Ciprusra júniusban most 20 520 Ft-tól https://t.co/iSvWpqw2SEMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top