Connect with us

Hírek

Teszt és oltás nélkül is szabadon utazhatunk Montenegróba

Teszt és oltás nélkül is szabadon utazhatunk Montenegróba

Az EU állampolgárai, így a magyar utazók is, valamint a Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek mindenfajta korlátozás, azaz teszt- és karanténkötelezettség nélkül is beléphetnek Montenegróba.

Magyarország állampolgárai és az ott tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek korlátozás (teszt- és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Montenegróba. Nincs egészségügyi regisztráció sem. Jelenleg valamennyi montenegrói határátkelő nyitva. Kivéve: 

  • Szerbia – Montenegró: Vuca, amelyen az országba belépni nem, csak kilépni lehet 07:00-19:00 között.
  • Bosznia-Hercegovina – Montenegró:  Metaljka, amelyen az országba belépni nem, csak kilépni lehet 07:00-19:00 között. 

Utazásunk tervezésekor vegyük azonban figyelembe, hogy a Montenegróba való be-, illetve kilépés nem garantálja a másik országba való szabad belépést, ezért aztán érdemes áttekinteni az útvonal által érintett országok szabályait és beutazás jelenlegi feltételeit.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Montenegróba

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top