Connect with us

Király repjegyek

Tenerife Budapestről most akár 61.980 Ft-tól

Egyik oldalon az Atlanti-óceán, másikon pedig a Szahara. Talán ez lenne a válasz arra a kérdésre: „Hol is található Tenerife?” A Kanári-szigetek legnagyobbika a rendkívüli időjárása miatt az Örök Tavasz szigete becenevet is megkapta. Míg nálunk esik az eső és havazik, Tenerifén egész évben élvezhetjük a hűsítő mojitót a tengerparton. Azonban, a legnagyobb zöld sziget a Kanári-szigetek közül ennél sokkal többet tartogat. Lássuk hát, mit is!

Krakkó – Tenerife – Krakkó 41 520 Ft

FOGLALJ ITT

✔átszállás nélkül  ✔kézipoggyász ✔Példa dátum: március 1-8

Budapest – Tenerife – Budapest 61 980 Ft

FOGLALJ ITT

✔átszállás nélkül ✔kézipoggyász ✔időpontok a főszezonra

Budapest – Tenerife – Budapest 67 990 Ft

FOGLALJ ITT

✔1 átszállás ✔23kg poggyász ✔időpontok a főszezonra

Tenerife a Loro Parque akváriummal is büszkélkedhet. ???? Ahelyett, hogy meglátogatnál egy akváriumot, célszerűbb a bálnákat vagy a delfineket a természeti környezetükben megfigyelni. A Puerto Colón kikötőből, amely a sziget déli részén található,  minden nap hajókirándulásokat indítanak. Egyes cégek még penzvisszafizetést is vállalnak, abban az esetben, ha egyetlen egy bálnát vagy delfint sem látnátok. De ennek az esélye minimális.

A Teide Nemzeti Park méreteivel és pompájával hasonlít a Patogóniai nemzeti parkokra. Több mint hárommillió utazó látogatja meg évente. Központi része a Teide vulkán, amely eléri a 3718 méteres tengerszint feletti magasságot, és Spanyolország legmagasabb csúcs címére is méltón lehet büszke. Egyébként, a vulkán még mindig aktív, az utolsó kitörés 1909-ben volt. Felmenni a vulkán tetejére, majd megfigyelni a csillagokat egy életreszóló élményt jelent.

Ha szereted a spanyol konyhát, akkor valószínűleg a tenerifei konyhát is fogod. Az afrikai partok mindössze 300 km-re vannak, míg az Ibériai-félsziget partjai (1000 km-re), így az Afrikai stílus érezhető. A legnépszerűbb ételek közé tartozik a papas arrugadák, avagy a „ráncos burgonya”, amelyet fűszeres borsos mártással tálalnak. A burgonyát gyakran nyúlhússal vagy hallal fogyasztják. És mivel a kiváló ételekhez hozzá tartoznak a finom italok, ne hagyd ki a sangriát, Doradát és a hagyományos borokat. Néhány bor vulkanikus eredetű is.

A Los Gigantes (spanyolul annyit tesz óriás) egy festői tengerparti város a sziget nyugati oldalán. Szépségét az Acantilados de los Gigantes szikláknak köszönheti, amelyek az Atlanti-óceán meleg vízéből, akár 600 méterre emelkednek ki. A sziklák védik a várost az óceán szélétől. Los Gigantesben a legjobb az éghajlat a szigeten. Tenerife fenséges természeti csodáját minden helyi képeslapon megtalálható.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top