Connect with us

Hírek

A schengeni térségből érkező teljesen beoltott személyek szabadon beléphetnek Finnországba

A schengeni térségből érkező teljesen beoltott személyek szabadon beléphetnek Finnországba

A schengeni térségből érkező, teljesen beoltott személyek (két komponensű vakcina esetén mindkét dózissal rendelkezők) már szabadon beléphetnek Finnországba.

Nem létfontosságú utazás esetén is karantén, illetve teszt elvégzése nélkül látogathatnak Finnországba azok, akik a 26 tagú schengeni övezethez tartozó uniós országok valamelyikéből utaznak és oltott személyek. Finnország a Magyarországról érkező utasokat tehát korlátozás nélkül beengedi az országba. De az északi ország engedélyezi a szabadidős utazásokat azokból az országokból is, amelyeket alacsony kockázatúnak ítél – 100 000 főre vetítve 25 fertőzés alatti. Ezen a listán Ausztrália, Hongkong, Izland, Izrael, Kína és Új-Zéland (is) szerepel.

A változások miatt az utazóknak immár nem kell Covid-igazolást felmutatniuk a Finnair finnországi járataira való felszálláshoz. A légitársaság azonban extra óvintézkedéseket tesz annak érdekében, hogy az utazók megfeleljenek az országba való belépés feltételeinek.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az Észtországból Finnországba közlekedő hajójáratokon ugyanakkor továbbra is kérik a tesztet, az oltás igazolását vagy igazolást a korábbi koronavírus betegségről.

(Forrás: Konzuli Szolgálat, turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top