Connect with us

Hírek

Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit!

Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit!

Határtalan, csodaszép digitális játszótér – egy karnyújtásnyira, vagy legalábbis közelebb hozzánk. A japán teamLab művészeti kollektíva milliókat lenyűgöző alkotásait már több városban is megcsodálhatták a nézők. Most azonban állandó kiállítást nyílik Hollandiában, az őrülten népszerű fényinstallációik új otthona Utrecht városkája lesz.

Advertisement

A japán teamLab művészeti kollektíva profi művészek, programozók, építészek, CG animátorok és mérnökök csoportja, akiknek fő célja, hogy kitolják a művészet határait, hogy összemossák a természetet az emberrel, és az embert a világgal. Sikerüket pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eddigi 35 állandó kiállításuk és installációjuk Japánban, Szingapúrban és Kínában milliókat vonzott a múzeumok falai közé.

A digitálisan megkomponált fényjátékok azért is olyan népszerűek, mert a látogatók eggyé válhatnak a művészeti alkotásokkal, megváltoztathatják annak irányát, színét, hangjait; létrehozhatnak valami újat, amit majd egy másik látogató ismét átalakít kedve szerint. Az installációk látványvilága egyszerre törékeny, de mégis állandó, határtalan és misztikus. Legkedveltebb állandó kiállításuk, a teamLab Borderless (Határtalan) Tokióban, a Mori Digitális Művészeti Múzeumban kapott helyet még 2018-ban és ugyanebben az évben ünnepelte az egy milliomodik látogatóját is.

A japán művészeti csoport most egy állandó kiállítás megnyitására készül Hollandiában, Utrecht városának híresen zöld városfejlesztési projektjében, a Wonderwoods-ban. Ez lesz a teamLab első állandó bázisa Európában, ezzel csatlakozik majd a Tokióban és Sanghajban található többi házhoz.

“Hollandia egy olyan ország, ahol nagy a digitális tudatosság, és így tökéletes alapot tud nyújtani a digitális művészeti kollektívák és kiállítások számára” – nyilatkozta Jeroen van Mastrigt.

A tervek szerint a kiállítás 2024-ben nyílik meg az érdeklődők előtt. Ha naprakész szeretnél maradni, akkor látogass el a csoport hivatalos weboldalára: teamlab.art

(Forrás: Lonely Planet, a képek forrása: teamLab)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top