Connect with us

Hírek

Tajvan utazási buborékot nyit a csendes-óceáni Palau szigetével

Tajvan utazási buborékot nyit a csendes-óceáni Palau szigetével

Tajvan utazási buborékot nyit a tőle mindössze négy órányi repülőútra fekvő, csendes-óceáni Palauval, mely egyike annak a 15 országnak, mellyel hivatalos diplomáciai kapcsolatban áll.

Tajvan utazási buborékot nyit a tőle mindössze négy órányi repülőútra fekvő, csendes-óceáni Palauval, mely egyike annak a 15 országnak, mellyel hivatalos diplomáciai kapcsolatban áll. A döntés elsősorban annak köszönhető, hogy Palaun egyetlen koronavírusos esetet sem találtak eddig, és Tajvan is sikeresen megfékezte a járványt.

Ez azt jelenti, hogy negatív PCR-tesztre még mindig szükség van, de a turisták karanténkötelezettség nélkül léphetnek a másik állam területére, ugyanakkor csak csoportos utazások lehetségesek, és kerülni kell a helyiekkel való kapcsolatot – írja a reuters.com.

Tajvan
Tajvan

A Konzuli Szolgálat információi szerint Tajvanra jelenleg turisztikai és látogatási célokból nem engedélyezett az utazás. Emellett a beutazók számára (beleértve a tajvani lakosokat is) belépéskor a beutazás céljától függetlenül kötelező a 14 napos karantén vállalása, az utazást megelőző 72 órában készült, angol nyelven kiállított érvényes negatív PCR teszteredmény bemutatása a helyi hatóságok számára. Illetve a tervezett utazást megelőző 48 órában a helyi egészségügyi és népjóléti minisztérium oldalán keresztül kell regisztrálni és megadni a szükséges személyes adatokat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top