Connect with us

Hírek

Tajvan enyhített a beutazási korlátozásokon

Tajvan enyhített a beutazási korlátozásokon

Tajvan a járvány kitörése óta 679 Covid-19-es megbetegedést regisztrált, a páciensek közül heten haltak meg. Ennek ellenére az ország úgy döntött, hogy viszonylag szigorú korlátozásokat vezet be az utazókra.

Tajvan a járvány kitörése óta 679 Covid-19-es megbetegedést regisztrált, a páciensek közül heten haltak meg. A sziget sikeres járványkezelését elsősorban a gyors és szakszerű óvintézkedéseknek, valamint az arcmaszkok használatának tulajdonítják. A járványügyi adatok kedvező alakulása miatt nemrégiben enyhítettek a beutazási korlátozásokon is.

Június 25-étől kezdődően a tajvani repülőtereken ismételten lehetséges a tranzitálás bizonyos esetekben. Turiszikai és általános látogatói célú, valamint Kínai szárazföldi részéről történő beutazás kivételével a beutazás engedélyezett, de csak 14 napos karanténkötelezettség mellett. A beutazáshoz ugyanakkor szükséges a budapesti tajvani képviselet konzuli részlege által kiállított beutazási engedély (vízum), illetve a tajvani tartózkodási engedéllyel nem rendelkező beutazóknak a beutazás céljául szolgáló repülőút megkezdésének időpontjához képest 3 munkanapnál nem régebbi negatív Covid-19 PCR-teszt eredményének bemutatása.

Tajvan

A koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit mutató személyek hatósági elkülönítésben részesülnek a határon, melynek során PCR-teszt elvégzésére kerül sor. Negatív teszteredmény esetén a vizsgálatot 24 óra elteltével megismétlik. A második negatív teszteredmény után a vizsgált személyek elhagyhatják a hatósági elkülönítés helyét, és a kötelező karantént az otthonukban vagy a kijelölt szállodában tölthetik el.

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top