Connect with us

Hírek

Szaúd-Arábia megnyitja határait a beoltottak előtt

Szaúd-Arábia megnyitja határait a beoltottak előtt

Szaúd-Arábia megnyitja határait a beoltottak előtt. Ahmed Al Khatib szaúdi turisztikai miniszter szerint országa készen áll arra, hogy újra fogadja a turistákat.

Szaúd-Arábia alig félévvel a koronavírus-járvány kirobbanása előtt, 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nem zarándokként érkező külföldi turisták előtt. Augusztus elsejétől azonban már karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Szaúd-Arábiába azok a turisták is, akiket az ország által hivatalosan elfogadott vakcinákkal oltottak.

Fontos, hogy 2021. május 24-én a Szaúdi Közegészségügyi Hatóság (Wegaya) elrendelte, hogy minden a Királyságba beutazó személynek (kivétel szaúdi állampolgárok és tartózkodási engedéllyel rendelkezők) teljesíteni kell az online oltottsági regisztrációt a az alábbi linken. Ezt ajánlott az utazás előtti 72 órán belüli időpontig megtenni.

Ezt azok tehetik meg, akik megkapták a Pfizer, AstraZeneca (Covishield) vagy Moderna kettő, vagy a Johnson and Johnson egy oltását.Elfogadják továbbá a Sinovac és a Sinopharm vakcinát is, de csak akkor, ha a két kínai oltás mellé az adott személy még egy Szaúd-Arábiában jóváhagyott vakcinából emlékeztető oltást is kapott, és annak beadását követően 14 nap már eltelt.

Egzotikus repjegyek a nyárra

Szaúd-Arábia

(Forrás: Turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top