Connect with us

Hírek

Szerdától szabadon utazhatunk Ausztriába

Szerdától szabadon utazhatunk Ausztriába

Az egészségügyi minisztérium május 18. éjféltől hatályos friss rendelete szerint Ausztria az alacsony koronavírus fertőzöttségi mutatókkal rendelkező országokból érkezőkkel szemben eltörli a karanténkötelezettséget.

Valamennyi Ausztriával szomszédos országból, így Magyarországról is karantén nélkül lehet beutazni. A határon az ellenőrzéskor amennyiben nem vagyunk beoltva, vagy hitelt érdemlően nem tudjuk bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestünk a betegségen, akkor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR  vagy az azt megelőző 48 órában készült negatív antigén tesztről szóló orvosi igazolást (vagy német vagy angol nyelvű teszteredményt) kell felmutatnunk.

Oltási igazolásként angol vagy német nyelvű, az oltás tényét és típusát tartalmazó igazolást, vagy a nemzetközi „sárga oltási gazolást” kell felmutatni. Ezt a későbbiekben az elektronikus zöld útlevél felválthatja majd. Május 31-ig a belépés előtt még szükséges az online felületen való regisztrálás is. A járvány szempontjából magas kockázatú országból való érkezéskor a védettséggel nem rendelkezőkre karantén vár.

Tranzitálni minden országból lehetséges. Az Ausztriából más országba történő továbbutazás esetén a célország beutazási (és repülőút esetében a légitársaság szállítási) feltételeinek is eleget kell tenni. Ezt a repülőtéren a check-in-nél és a beszállásnál ellenőrzik.

Kedvezményes repjegyek Bécsből


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top