Connect with us

Hírek

Svájcban korlátozásokat vezetnek be

Svájcban korlátozásokat vezetnek be

Mivel Svájcban romlanak a járványügyi mutatók, ezért a kormány korlátozásokat vezet be…

Svájcban romlanak a járványügyi mutatók, ezért a kormány korlátozásokat vezet be a lakosság és a beutazó turisták számára is. A 16 év felettieknek szeptember 13-tól egészen január 24-ig a vendéglátóhelyek belső helyiségeiben, a kulturális és szabadidős létesítményekben, valamint a zárt térben tartott rendezvényeken igazolniuk kell, hogy megkapták az oltásokat, felgyógyultak a fertőzésből, vagy negatív a teszteredményük. A teraszokon, utcai kiszolgálás esetén és a repülőterek tranzitterületein található vendéglátóhelyeken nem lesz igazolási kötelezettség.

Az új beutazási feltételekről várhatóan szeptember 17-én döntenek, az új szabályok pedig szeptember 20-tól lépnének hatályba.

Jelenlegi beutazási feltételek:

A Svájcba történő beutazás szabályait 2021. 06. 26-tól egyszerűsítették, a schengeni térségből, így Magyarországról is Svájcba beutazók karanténkötelezettségét megszüntették. Tesztkötelezettsége csak azoknak van, akik repülőgéppel érkeznek és az oltás vagy a gyógyulás tényét nem tudják igazolni. Nekik egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt, vagy egy 48 óránál nem régebbi Antigén gyorsteszt eredményét kell felmutatniuk. A személyes adatokat már csak a légi úton történő beutazás esetén kell megadni. 

Svájcban

(Forrás: turizmus.com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top