Connect with us

Hírek

Növekvő kereslet, sűríti budapesti járatait az Emirates

Növekvő kereslet, sűríti budapesti járatait az Emirates

A növekvő kereslet miatt az eddigi heti kettőről heti háromra növeli járatai számát az Emirates légitársaság február 14-től kezdődően.

A növekvő keresletre reagálva az eddigi heti kettőről háromra növeli Dubaj és Budapest között közlekedő járatai számát az Emirates. Ennek köszönhetően a magyar utasok számára még kényelmesebb csatlakozási lehetőséget biztosítanak Dubajon keresztül a légitársaság hálózatán belül elérhető 95 további úti célra, köztük a magyarok körében is igencsak népszerű üdülőhelyekre, mint pl: a Maldív-szigetekre, Sri Lankára vagy Zanzibárra.

Az új járat vasárnaponként repül, Budapestről 15 óra 10 perckor indul és helyi idő szerint 23 óra 20 perckor landol Dubajban. Visszafelé az EK 111-es számú járat helyi idő szerint 10 óra 35 perckor száll fel és 13 óra 35 perckor érkezik Budapestre. Az útvonalon a szélestörzsű Boeing 777-300ER típusú gép teljesít szolgálatot.

Repülj a legjobbal, ingyenes COVID-biztosítás vár rád

Utazz nyugodtan és biztonságban, fedd le globálisan és ingyenesen a COVID–19 egészségügyi- és karanténköltségeket. Az Emirates légitársaság által nyújtott ingyenes utasbiztosítás március 31-ig elérhető, valamint a Pelikán oldalán keresztül vásárolt repjegyekre is alkalmazható!

Az Emirates által nyújtott COVID-biztosítás előnyei:

 • Segítségnyújtás bármikor, ha 2020. december 1. és 2021. március 31. között repül.
 • Országon kívüli sürgősségi orvosi kiadások és ellátás költségeinek megtérítése 500 ezer dollárig, amennyiben az utast az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják. Vagy bármilyen más sürgősségi egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés a vissza nem térítendő költségekre, amennyiben az utast vagy családtagját COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják az utazás előtt és emiatt kénytelen az utazását lemondani. A fedezeti kör továbbá kibővül azokkal a betegségekkel, amelyekre az utasbiztosítások általában fedezetet nyújtanak.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés az utazás lemondása vagy lerövidítése esetén, amennyiben az iskolai tanévet a járvány miatt az indulási dátumon túl meghosszabbítják. Valamint az utas vagy hozzátartozója általános iskolában vagy középiskolában főállású tanár, alkalmazott vagy diák.
 • 7500 dollárig fedezi az utazás vissza nem térítendő költségeit, valamint az utas vagy hozzátartozója tartózkodási helyére való hazautazás további költségeit, amennyiben az utas vagy hozzátartozója súlyosan megbetegszik az utazása során.
 • 7500 dollár értékig terjedő biztosítás, ha az utas reptéri COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutat vagy nem megy át a reptéri egészségügyi szűrésen, és emiatt megtagadják tőle az utazást.
 • 14 napon keresztül napi 150 dollár kártérítés, amennyiben az utazás során az utast külföldön COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják és köteles hatósági karanténba vonulni.

Biztonságban a fedélzeten is

A Safe Travel Barometer COVID-19 járvánnyal kapcsolatos legfrissebb egészségügyi felmérése alapján, az Emirates lett a leginkább Covid-biztos légitársaság. A vállalat a járvány kitörése óta számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy utasai a lehető legnagyobb biztonságban repülhessenek.

 • Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak, amely maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt is tartalmaz.
 • A repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védőpaneleket helyeztek el, a személyzet pedig speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot.
 • 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek feladata a mosdók folyamatos tisztán tartása.
 • A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át.
 • A magas kockázatúnak ítélt országból a Dubajba utazónak és a Dubajon keresztül továbbutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló papír alapú igazolást kell felmutatnia.
Emirates

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top