Connect with us

Hírek

Növekvő kereslet, sűríti budapesti járatait az Emirates

Növekvő kereslet, sűríti budapesti járatait az Emirates

A növekvő kereslet miatt az eddigi heti kettőről heti háromra növeli járatai számát az Emirates légitársaság február 14-től kezdődően.

Advertisement

A növekvő keresletre reagálva az eddigi heti kettőről háromra növeli Dubaj és Budapest között közlekedő járatai számát az Emirates. Ennek köszönhetően a magyar utasok számára még kényelmesebb csatlakozási lehetőséget biztosítanak Dubajon keresztül a légitársaság hálózatán belül elérhető 95 további úti célra, köztük a magyarok körében is igencsak népszerű üdülőhelyekre, mint pl: a Maldív-szigetekre, Sri Lankára vagy Zanzibárra.

Az új járat vasárnaponként repül, Budapestről 15 óra 10 perckor indul és helyi idő szerint 23 óra 20 perckor landol Dubajban. Visszafelé az EK 111-es számú járat helyi idő szerint 10 óra 35 perckor száll fel és 13 óra 35 perckor érkezik Budapestre. Az útvonalon a szélestörzsű Boeing 777-300ER típusú gép teljesít szolgálatot.

Repülj a legjobbal, ingyenes COVID-biztosítás vár rád

Utazz nyugodtan és biztonságban, fedd le globálisan és ingyenesen a COVID–19 egészségügyi- és karanténköltségeket. Az Emirates légitársaság által nyújtott ingyenes utasbiztosítás március 31-ig elérhető, valamint a Pelikán oldalán keresztül vásárolt repjegyekre is alkalmazható!

Az Emirates által nyújtott COVID-biztosítás előnyei:

 • Segítségnyújtás bármikor, ha 2020. december 1. és 2021. március 31. között repül.
 • Országon kívüli sürgősségi orvosi kiadások és ellátás költségeinek megtérítése 500 ezer dollárig, amennyiben az utast az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják. Vagy bármilyen más sürgősségi egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés a vissza nem térítendő költségekre, amennyiben az utast vagy családtagját COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják az utazás előtt és emiatt kénytelen az utazását lemondani. A fedezeti kör továbbá kibővül azokkal a betegségekkel, amelyekre az utasbiztosítások általában fedezetet nyújtanak.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés az utazás lemondása vagy lerövidítése esetén, amennyiben az iskolai tanévet a járvány miatt az indulási dátumon túl meghosszabbítják. Valamint az utas vagy hozzátartozója általános iskolában vagy középiskolában főállású tanár, alkalmazott vagy diák.
 • 7500 dollárig fedezi az utazás vissza nem térítendő költségeit, valamint az utas vagy hozzátartozója tartózkodási helyére való hazautazás további költségeit, amennyiben az utas vagy hozzátartozója súlyosan megbetegszik az utazása során.
 • 7500 dollár értékig terjedő biztosítás, ha az utas reptéri COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutat vagy nem megy át a reptéri egészségügyi szűrésen, és emiatt megtagadják tőle az utazást.
 • 14 napon keresztül napi 150 dollár kártérítés, amennyiben az utazás során az utast külföldön COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják és köteles hatósági karanténba vonulni.

Biztonságban a fedélzeten is

A Safe Travel Barometer COVID-19 járvánnyal kapcsolatos legfrissebb egészségügyi felmérése alapján, az Emirates lett a leginkább Covid-biztos légitársaság. A vállalat a járvány kitörése óta számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy utasai a lehető legnagyobb biztonságban repülhessenek.

 • Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak, amely maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt is tartalmaz.
 • A repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védőpaneleket helyeztek el, a személyzet pedig speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot.
 • 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek feladata a mosdók folyamatos tisztán tartása.
 • A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át.
 • A magas kockázatúnak ítélt országból a Dubajba utazónak és a Dubajon keresztül továbbutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló papír alapú igazolást kell felmutatnia.
Emirates

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A sarki fény nyomában: Izland Bécsből 22 050 Ft-tól https://t.co/deVjQPcMxMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top