Connect with us

Király repjegyek

Srí Lanka újra fogadja a turistákat. Foglalj most szuper áron

Srí Lanka újra fogadja a turistákat. Foglalj most szuper áron

Srí Lanka egzotikus szigetországa a járvány kirobbanásának elején lezárta határait. Közel 10 hónapos kényszerpihenő után január 21-én, szigorú szabályok betartása mellett ismét lehetővé tette a beutazást a turisták számára.

Srí Lanka egzotikus szigetországa újra várja a turistákat. A Bandaranaike International Airport és a Mattala Rajapaksa International Airport 2021. január 21-től újra üzemel. A turisták charter járatokkal, a normál, menetrendszerinti repülőjáratokkal és magángépekkel utazhatnak be az országba. Nimal Lanza államtitkár az Ada Derana hírportálnak nemrégiben úgy nyilatkozott: „Az ország határait mindenképp meg kell nyitni, a biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett.”

A belépéshez szükséges:

 • Negatív PCR-teszt (lásd alább)
 • Egészségügyi nyilatkozat – A szigetre való belépéskor, a reptéren be kell mutatni a kitöltött egészségügyi nyilatkozatot (Health Declaration Form). A formanyomtatvány az alábbi oldalról tölthető le.
 • COVID-19 biztosítás – A kötelező biztosításról információ itt található.
 • Szállásfoglalás – A kijelölt hotelek listájáról lehet csak szálláshelyet választani, a foglalást az utazás első 14 napjára előzetesen el kell végezni.
 • Vízum – Vízumért az ETA portálon keresztül lehet jelentkezni. A vízum ügyek intézése csak online lehetséges, ezen a linken keresztül.

A belépéshez szükséges PCR teszt feltételei a következők:

 • Az első PCR-tesztet az indulás előtt 96 órával kell elvégezni, akkreditált laboratóriumban, az eredményről angol nyelvű tanúsítvány bemutatása szükséges belépéskor.
 • A tesztnek tartalmaznia kell a beutazó nevét, amelynek egyeznie kell az útlevélben szereplő névvel, a teszt típusát, a teszt elvégzésnek az idejét és eredményét, valamint a tesztet elvégző labor nevét.
 • A tesztet csak aláírt és lepecsételt formában fogadják el.
 • A második PCR-teszt az érkezés utáni 5-7. napon, a hotelben készül. Hosszabb tartózkodás esetén a harmadik PCR teszt szintén a hotelben, a tartózkodás 10-14. napján készül.
 • Az utóbbi két PCR-tesztet kötelező előre kifizetni, amennyiben a turista 7 nap tartózkodást tervez a szigeten. Ha tartózkodás hosszabb lesz, mint 7 nap, 3 előre kifizetett PCR teszt szükséges. A PCR tesztek költségét az online vízumigénylés során kell kifizetni.

Miért látogass el Srí Lankára?

Srí Lanka, vagy korábbi nevén Ceylon, az Indiai-óceán északi részén található könnycsepp alakú sziget még nem olyan népszerű úti cél, mint a hozzá közel eső Thaiföld, pedig ha létezik olyan egzotikus sziget, ahol csodálatos vadvilág, mesés tengerpartok, teraszos rizsföldek és bársonyos teaültetvények várnak ránk közel 2000 év történelmének szent helyeivel vegyítve, hát Srí Lanka bizony az! 

Utazás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy mi is az úticélunk. Ha csak az óceánpartra megyünk, elég a nyári öltözet és pár fürdőruha. Ha körutazáson veszünk részt és a hegyek közé is ellátogatunk, mindenképpen vigyünk magunkkal pulóvert és egy vastagabb nadrágot is. A napszúrás elkerülése érdekében a fejünket folyamatosan védjük kendővel, vagy sapkával. A bőrünket pedig kenjük magas faktorszámú naptejjel!

Az utazást két különböző monszun befolyásolhatja: az április és június közötti főleg a nyugati és délnyugati részeken és a hegyekben esőket hozó délnyugati „yala”, és a keleti partot érintő, november és március között tartó északkeleti „maha” monszun.

Miért repülj Srí Lankára a LOT-tal?

Közvetlen járataival, remek fedélzeti szolgáltatásaival, a megszokottnál nagyobb poggyász limitjeivel a LOT légitársaság joggal lopta be magát rengeteg magyar utas szívébe. A miénkbe is! Flottája két kabinos (business osztály és turista osztály) és három kabinos (business osztály, prémium turista osztály és turista osztály) gépekkel rendelkezik.

Hosszú távú járataihoz a LOT az új Dreamlinert használja. Ez a világ egyik legmodernebb repülőgépe, amely forradalmasította a légi utasközlekedést a kényelem és az utasközpontú megoldások terén. Technológiai szempontból mondhatni a repülés forradalma… A szárnyvégek egyedi, magasan felfelé ívelő kialakítása például tovább csökkenti a légellenállást. Ennek köszönhetően a hosszútávú utak kevesebb rázkódással járnak.

A LOT a Dreamliner fedélzetén 252 utast tud szállítani. A három fedélzeti osztály (Business, Premium, Economy) válasz az utasok egyéni igényeire, lehetőségeire és elvárásaira. Alapesetben egy tipikus repülőgép törzsén sok kicsi ablak van, amin keresztül alig látni valamit. A Dreamliner ablakai azonban 30%-kal nagyobbak, mint más utasszállító gépek ablakai. Ezenfelül úgy lettek elhelyezve, hogy az utas láthassa a horizontot is.

A gép emellett speciális LED-es világítással van felszerelve, melynek köszönhetően a fény ereje és színe fokozatosan állítható. Ez a megoldás pótolhatatlan az interkontinentális járatokon, mivel az utasok ennek köszönhetően kevésbé érzik meg az időzónákon való áthaladás hatásait. Vegyük még ehhez a tágas utasteret és a nagy poggyásztartót. A kérdés: lehet-e még szükségünk ezek után bármi másra?


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top