Connect with us

Hírek

Sikeresen landolt a Wizz Air Abu Dhabi flotta első tagja

Sikeresen landolt a Wizz Air Abu Dhabi flotta első tagja

A Wizz Air Abu Dhabi nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott, ezzel az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársaságává avanzsált. A múlt héten sikeresen landolt a légitársaság flottájának első tagja, megérkezett ugyanis az első korszerű Airbus A321neo repülőgép. Mutatjuk a részleteket.

Advertisement

A Wizz Air Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársasága, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. új közös vállalkozása. A sokak által várt légitársaság flottája Airbus A321neo repülőgépekből fog állni, amelyek a régiós versenytársakhoz képest a legkisebb ökológiai lábnyomot és a legalacsonyabb költségszintű működést teszik lehetővé a(z):

  • új generációs motorokkal,
  • az iparágban referenciául szolgáló utastér-kialakítással
  • 20%-os üzemanyagköltség-megtakarítással
  • Közel 50%-kal kevesebb zajszennyezéssel
  • A Pratt and Whitney GTF motorja pedig 16%-kal csökkenti az üzemanyagégetést, 50%-kal alacsonyabb nitrogén-oxid kibocsátást.

Saeed Rashed Al Saeed, az Abu-Dzabi kultúráért és turizmusért felelős hivatalának marketingigazgatója így nyilatkozott az új repülőgépekről:

“A Wizz Air Abu Dhabi első repülőgépének érkezése remek szolgálatot tesz Abu-Dzabinak, amely üzleti és szabadidős utazások szempontjából világszerte közkedvelt úti cél. Abu-Dzabi számtalan elképesztő látnivaló otthona, így izgatottan várjuk, hogy megmutathassuk az Egyesült Arab Emirátusok fővárosát és térségét az új látogatóknak.”

A Wizz Air Abu Dhabi kezdeti úti céljai között Alexandria, Athén, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván érhető el közvetlen járattal. De több, egyedi Abu Dhabi festéssel ellátott ultramodern Airbus A321neo repülőgép is csatlakozni fog majd a flottához az első 6 hónapban, ezzel kapcsolva össze az Egyesült Arab Emírségek központját Európa és persze más kontinensek nagyvárosaival. 

Forrás: Wizz Air

Az Abu Dhabi Airports nemrégiben széles körű egészségügyi intézkedéseket vezetett be az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtéren, többek között speciálisan képzett Wellness Nagykövetekből álló csapat nyújt tájékoztatást a legfontosabb egészségügyi kérdésekben. Biztosítja továbbá a távolságtartást, a maszkokat, a kézfertőtlenítőket és kesztyűket az utazás során. A repülőtér ezen felül rendelkezik néhány látványos, új technológiával is: a liftek érintés mentesen működnek, a repülőteret több arcfelismerő rendszer, hőkamera, hőmozgás szenzor pásztázza. A legnagyobb dobás azonban kétségkívül a SterixGates névre keresztelt sterilizáló fülkék telepítése, amelyek feladata a hőmérséklet-teszt elvégzése után az utazok teljes fertőtlenítése, ami a kezet, a testet és a cipőt is magában foglalja.

(Forrás: spabook.net, airportal.hu, wizzair.com)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top