Connect with us

Hírek

Megérkezett a Shanghai Airlines első járata Budapestre!

Megérkezett a Shanghai Airlines első járata Budapestre!

Június 7-e kivételes nap volt a budapesti Liszt Ferenc repülőtérnek, hisz múlt pénteken érkezett meg a Shanghai Airlines első repülőgépe a magyar fővárosba. A Shanghai Airlines a világ egyik legnagyobb légitársaság, a China Eastern Airlines-nak a leányvállalata. Budapest az első “longhaul” úti cél a Shanghai Airlines hálózatában és a távot a népszerű Boeing 787-9 Dreamlinerekkel teljesítik.

Minden Dreamliner vadi új a legöregebb gép is mindössze egy éves. A Shanghai Airlines egyenlőre kevésbé ismert a magyar turisták között, viszont a fedélzeti ellátás és a további szolgáltatások vetekedhetnek a népszerű közel-keleti légitársaságokkal.

A modern Boeing 787-9 repülőgépek 285 ülőhellyel vannak berendezve, a konfiguráció az alábbi: 4 az első osztályon, 26 a business osztályon, valamint 28 prémium turista és 227 standard turista.

A járatok minden szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek. A Shanghai Airlines képviselői már fontolóra vették a járatok bővítését, mivel a nyári szezonra már szinte elfogytak a szabad a helyek. Ugyanakkor a légitársaság már megkezdte a repjegyek értékesítését Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra is.

A Shanghai Airlines 140 célállomásra repül, a China Eastern Airlines további 248 úti célba. Az utasok kedvük szerint kombinálhatják a két légitársaságot és könnyedén átszállhatnak bármely más járatra a SkyTeam Alliance légiszövetségen belül, amelynek tagja a China Eastern Airlines es leányvállalata a Shanghai Airlines is.

A magyar, szlovák, cseh és lengyel utasok is újabb érdekes úti célokba utazhatnak a prémium légitársaság fedélzetén.

Kukkants be a Boeing 787-9 Dreamliner Shaghai Airlines fedélzetére:

A repülőgép minden osztálya a legújabb szórakoztató rendszerrel és nagyobb kijelzőkkel rendelkezik. Turistán kívül minden osztályon bőr ülések vannak. Ne búsuljanak azok sem, akik mindig a legolcsóbb repjegyekre vadásznak, mert a székek a turista osztályon is ergonomikusak és kényelmesek, ezen kívül a lábtér is az európai átlaghoz van igazítva, így a Budapest – Sanghaj távot teljes kényelemben tudjuk majd lerepülni. A turista osztály elosztása 3-3-3.

Turista osztály
A megszokottnál nagyobb képernyők a turista osztályon

A prémium turista körülbelül kétszer annyiba kerül, mint a standard economy, de háromszor olcsóbb a business jegynél. A fedélzet ezen része viszont kényelemben sokkal inkább hasonlít a biznis osztály luxusára, mint a standard turistára. Az utasokat nagyobb ülések és képernyők várják, természetesen nem hiányoznak a párnák, a kényelmi csomagok, valamint a prémium turistán utazók hamarabb szállhatnak fel és ki és több poggyászt is vihetnek magukkal.

A Shanghai Airlines legnagyobb meglepetése a business osztály. Minden business class ülés közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a folyosóhoz, de ez 2019-ben már nem akkora durranás, sokkal inkább érdekes az, hogy a business utasoknak exkluzív zárható kabinok állnak rendelkezésükre. Ilyen kabinokkal találkozhatsz az 5* Qatar Airways fedélzetein (egyes B777 és A350-es gépeken). Ezen kívül a business osztály utasai az elsők közt szállnak fel a gépre, több poggyász jár a jegyhez, valamint kiváló fedélzeti menü várja őket, díjmentesen használhatják a business várókat, díjmentesen választják ki ülőhelyüket, L’Occitane kényelmi csomagot osztanak ki számunkra a légiutas-kísérők a fedélzeten, és még több mérföldet is gyűjthetnek a SkyTeam hűségprogramokba.

Business osztály
A business osztály modern, letisztult

A pilóta fülke után az első osztály a Shanghai Airlines Dreamlinereinek legvagányabb része. Ezek a már-már „lakosztályok“ kétszer akkorák, mint a business ülések, de a két kabin nincs fallal elválasztva. Az első osztály középső kabinjai egybenyithatóak, ami leginkább akkor jön jól, ha nem egyedül utazunk, de ha esetleg baráti társaságba foglaljuk be az egész „first class-t,“ akkor akár 4 személyes társalgóvá is átalakítható a két ülés középen. A “First Class” a business újragondolt verziója. Jobbak az ételek, saját lakosztályod van, ahol még akár bulizhatsz is haverjaiddal, Salvatore Ferragamo pipere csomagot kapsz, annyi poggyászt, hogy a fél ház belefér, sofőrt a reptérre és vissza, meg itt aztán mar tényleg te vagy mindenhol az első, ha beszállásról, ha kiszállásról van szó. A tökéletes kényelemnek viszont ára van, egy Budapest – Shanghai retúr repjegyet kb. 1 600 000 Ft-ért tudsz megvásárolni.

Kedvet kaptál az utazáshoz? Nézd meg a pelikan.hu Shanghai Airlines repjegyeit.

Repjegyek FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre
To Top