Connect with us

Király repjegyek

Segítség, gyerekkel utazom!

Segítség, gyerekkel utazom!

Felbukkant már jó pár akciós repülőjegy, mióta megszületett a kisfiunk, és mindet fájó szívvel hagytam ki. Míg aztán fél éves korában elszántam magam végre arra, hogy kipróbáljam milyen is kisbabával utazni. A repjegy foglalása nem különösen különbözött a korábbiaktól, viszont utána jöttek sorban a kérdések, mit lehet, mit nem, miből mennyit és mekkorát (érdemesebb 1 leadandó poggyászt venni fapadosaknál, mint kéziket). Hogy ne kelljen neked is végigböngészned az összes ehhez tartozó cikket, a légitársaságok feltételeit és blogokon kérdezősködnöd, összeírtam a legfontosabb dolgokat, amiket kiderítettem.

Az első dolog a repjegy megvétele után a babakocsi-dilemma volt. Kell-e egyáltalán és ha kell, milyen legyen. Mivel fiunk nem hagyja magát becsatolni a kenguruba, így az, hogy kell-e, nálunk nem is volt kérdés. Az már annál inkább, hogy milyen legyen, hisz a választék nagyon bő. De mi alapján érdemes választani, mikre figyeljünk? Az eladó a repülőgép szó hallatán rögtön a legkisebbre összecsukható kocsit ajánlotta. Viszont nagyon instabil, csörgő-zörgő vacaknak tűnt. Szóval átnéztem a légitársaság (LaudaMotion) oldalán az ide vonatkozó előírásokat, de azonkívül hogy teljesen összecsukhatónak kell lennie, semmilyen más infót nem találtam, felhívtam hát őket. Megerősítették, hogy ez az egyetlen feltétel, és az, hogy esernyő alakra csuható-e vagy laposra, hogy mekkora a súlya, mérete, teljesen mindegy (persze nem tudom ikerkocsinál van-e valamiféle korlátozás).

Így már sokkal egyszerűbb volt választani, főleg azt néztük, hogy kényelmes legyen. A gumikerekes kocsi előnye, hogy kevésbé ráz, a habkerék viszont defektbiztos (mi gumikerekest vettünk). 3 vagy 4 kerekű? Mindkettőt kipróbáltuk, a 3 kerekűvel inkább csak szenvedés volt. Ami viszont fontos, hogy a hátlapja teljesen lehajtható legyen, mivel sosem tudod, mikor jön rá a picúrra az álmosság. Mi vettünk védőtáskát is, mivel a kapaszkodót le kell venni az összecsukáshoz, és nem akartuk, hogy eltűnjön. Kocsi pipa? Mehetünk tovább.

Én erre nem is gondoltam volna, de kedvesem első dolga az volt, hogy kiderítse, milyen gyógyszereket javasolt bepakolni „biztos, ami biztos” alapon. Íme, az orvosunk által javasolt lista:

lázmérő, lázcsillapító, köhögés csillapító, orrcsepp, hasmenés elleni cseppek, hányás elleni cseppek, fülfájásra cseppek, szemcsepp, utazótabletta, sebfertőtlenítő, sebtapasz, géz, csípésekre fenistil gél, esetleg cseppek, égésre aloe first, torokfájásra szirup, rekedtségre kalcium cseppek, magas faktorú napozókrém és panthenol leégés esetére. Ja, és persze a kicsi kedvenc játéka, de mivel ez kedélyjavító hatása ellenére nem minősül gyógyszernek, inkább a fedélzeten utazzon veletek 😀 A csecsemőket a szülő ölébe eleve az ablak mellé ültetik, ahol kevésbé fúj rá a klíma, de azért ajánlott több réteg ruhát ráadni a porontyra és egy takaró is jól jöhet a fedélzeten.

Az, hogy a gépre felvihető annyi tej, amennyire a babának az út során szüksége van, köztudott, akárcsak az, hogy a stewik készséggel megmelegítik azt. Valahol olvastuk, hogy felszálláskor javasolt etetni a babát, mivel így a folytonos nyelés miatt kisebb az esélye annak, hogy bedugul a füle. Ha szoptat az édesanya, akkor ez meg is van oldva, egy kendővel betakarja, és már etethet is. Mi azonban az első pár hét óta táppal etetjük, és a stewik csak a gép felszállása után melegítik meg a tejet, így próbáltunk valami megoldást találni. Bár a légitársaságok feltételei sehol nem említik, de több fórumon is írták, hogy termoszban felengednek forró vizet a babának és mellé kisebb tégelyben táp port. Ezt az indulásig sehol nem tudták megerősíteni, de az ellenőrzéskor gond nélkül átengedtek minket vele. Visszafelé elvették mintáért, de ők is visszaadták.

TIPP: Mivel a babakocsi miatt úgyis várnod kell majd a poggyász kiadó szalagnál, érdemesebb 1 leadandó poggyászt venni a kézik helyett. A leadandóban nincs folyadékkorlátozás, így oda pakolhatsz a gyógyszereken kívül babaételeket (a tasakosakat javaslom, nem kell hozzá kanál, a baba könnyen kiszívja a tasak tartalmát), tápot stb., és ugye a pelenkáknak is kell a hely. Fürdőpelenkát akkor is tegyél, ha nincs annyira meleg. A picurok imádnak a puha homokban mászkálni, ezek a pelusok nem csak a bentről jövő tartalmat nem engedik ki, de a homokot is sokkal jobban tartják kívül, mint a hagyományosak.

A fapados járatoknál a babának 5 kg-os táskát lehet felvinni a fedélzetre. Ugyanígy 5 kilóig vihetnek kisméretű táskát a szülők is. Nekünk a feladandó mellett ez 5 napra tökéletesen elég volt.

Az aggódás ellenére fiunk remekül viselte az utat. A két és fél órából kettőt simán átaludt, a maradék fél óra pedig pont elég volt arra, hogy felfedezzen mindent amit csak elért, a lehajtható asztalkát, a magazinokat és a biztonsági utasításokat, a csatot stb., szóval nagyon jól elvolt. Én csak ajánlai tudom a gyerekkel való utazást. Bár teljesen más lesz, mint mikor még kettesben fedeztétek fel az új helyeket, pár dolgot ki kell hagynotok majd, de a gyermeked ragyogó arca, mikor először látja a tengert, hallja a hullámok morajlását, és mászkál a puha meleg homokban, mindenért bőségesen kárpótol.

Ha te is utaztál már babával, és vannak hasznos tippjeid, ötleteid, tapasztalataid, amiket megosztanál másokkal, kérlek írj a cikk alá megjegyzést.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top