Connect with us

Hírek

Segélyszállítmányozásra állt át a Wizz Air

Segélyszállítmányozásra állt át a Wizz Air

Egészségügyi védőfelszerelés Kínából és transzatlanti járatok? Eddig nem látott útvonalakon repül a Wizz Air. A fapados légitársaság teljes mértékben kiveszi a részét a koronavírus elleni harcban.

Még márciusban a Wizz Air 3 repülőgéppel 27 tonnányi védőfelszerelést és több millió maszkot szállított Kínából Magyarországra. A három repülőgép egyike csak védőfelszerelést szállított, majd két további gép 3 millió 270 ezer maszkot hozott Budapestre. A segélyszállító járatokat A321neo típusú gépek teljesítették.

Még március végén éretsítettük olvasóinkat a magyar kormány által indított mentesítő járatokról. Két gépet indított a Wizz Air, az egyik Miami – Chicago – Toronto útvonalon, a másik Los Angeles – New York útvonalon vette fel a kint reked magyar utasokat.

A nem mindennapi útvonalakat alig egy éves Airbus A321neo típusváltozatú gépek teljesítették, mindkettő március 31-én szállt fel Budapestről, majd Keflavíkban technikai megállót hajtottak végre.

Az útvonalak teljesítéséhez gépenként 3 teljes személyzetre (két pilóta és öt légiutas-kísérő) volt szükség, tehát összesen 42 ember teljesített szolgálatot. Erre a pihenőidőre vonatkozó előírások miatt volt szükség.

A Wizz Air két repülőgépe a mentesítőjáratokon 240 embert szállított Magyarországra, az A321neók összesítve 45 224 kilométert és 66 óra 52 percet repültek a légitársaság tájékoztatása szerint.

Egyre gyakrabban jelennek meg Wizz Airrel kapcsolatos hírek a külföldi médiában is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top