Connect with us

Király repjegyek

A sarki fény nyomában, az aurora borealis vadászainak!

A sarki fény nyomában, az aurora borealis vadászainak!

„Aurora Borealis”, az északi félteke fényei, amely jelentése, „az északi hajnal”. „Aurora australis” délen, jelentése „a déli hajnal”. A római mítoszok szerint Aurora volt a hajnal istennője. Számos kultúrának meg van a saját legendája az egyedi „fényshowra”. Egyesek úgy gondolták, hogy a fények éhínséget, háborút vagy egyéb katasztrófákat jósolnak. Az új-zélandi maorik, más európai és észak-amerikai kultúrával egyetértve úgy tartották, hogy az aurora borealis és australisa fáklyák és tábortűz fényeit verik vissza. A sarki fény a Napból származó részecskékből jön létre és az egyes ionoktól függően változhat a színe. A nem mindennapi jelenséget az űrből is látni, bár mi egyszerű halandók ezt nem tapasztaljuk meg, a műholdak csodás fényképeket készítettek. Mutatjuk a legjobb sarki fény megfigyelő helyeket és repjegyeket is.

Akciós repjegyek:

Izland

Valójában az északi fény egész évben aktív, de látni csak akkor láthatjuk, amikor teljes a sötéstség és tiszta az égbolt. Mivel a nyári időszakban Izlandon szinte állandóan nappal van ezért nem látható. Reykjavíktól nem kell messzire autóznod, hogy meglásd. A belvárostól nem messze is látható, de nem annyira fényes.

Island polárna žiara

Helsinki

Azokban az időszakokban, amikor nagy a naptevékenység, mint a jelenlegi, az északi fény délebbre is látható. Ebben az évben még Helsinkiben is megcsodálhatták! Valóban egy különleges és szokatlan esemény.

helsinki-2

Oulu

Bár a város nem teljesen északon található, mégis minden évben hihetetlen fény függöny jelenségben lehet részünk. De minél északabbra megy az ember, annál jobban látni.

oului

Rovaniemi

A legjobb, ha minél távolabb mész a város fényeitől így biztosan gyönyörű színjátékban lesz részed. Megteheted ezt tapasztalt vezetővel, gyakran a nyílt tűz mellett főznek kávét vagy teát így nagyon hangulatos kis este jön ki belőle. Aki egy picit nagyobb kalandra vágyik, az rénszarvas, vagy kutya szánon is megközelítheti a legjobb megfigyelő helyeket.

rovaniemi

Kittila

A legészakabbra elterülő város a mi ajánlatunkból. Kittilától mindössze 15 percre találhatóak a Golden Crown igluk, amelyek üveg tetejének köszönhetően, ha szerencséd van láthatod a sarki fényt!

kittila


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top