Connect with us

Hírek

A Ryanair nem repülne üres középső ülésekkel

A Ryanair nem repülne üres középső ülésekkel

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint a légitársaság nem indítja el újra járatait, ha arra kényszerül, hogy üres középső üléssel közlekedjenek a gépek. O’Leary ismert ellentétes nyilatkozatairól és erős kijelentéseiről. Más légitársaságok viszont el tudják képzelni, hogy a kialakult helyzet miatt üres középső ülésekkel repüljenek.

Advertisement

Még mindig nem világos, hogy hogyan fog működni a feljebb említett repülési forma – de az már bizonyos, hogy az ilyen korlátozás művelet nem áll összhangban a Ryanair kereskedelmi modelljével.

A távolságtartás most az intézkedések része

Az egyes országok átmeneti intézkedései közé tartozik a távolságtartás is, főleg az idősebbekkel szemben. A légiforgalom megmentése érdekében az egyes cégek arra jutottak, hogy ha újraindul a kereskedelmi repülés, akkor a távolságtartást a kabinban is bevezetnék és emiatt fel kell szabadítani egy központi helyet a sorokban.

A Ryanair szerint ez ostoba megoldás

“Nem tudunk pénzt keresni 66 százalékon telített járatokon. Még ha igen is, az üres középső ülés ostoba ötlet és nem szeretnénk ezt az intézkedést bevezetni.”- jelentette ki O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója. A Ryanair ragaszkodik saját intézkedéseihez – szájmaszk viselése a fedélzeten és hőmérséklet mérés a repülőgépbe való beszállás előtt.

Más légitársaságok szerint a társadalmi távolság indokolt a repülőgépekben is. A HEPA szűrőknek köszönhetően a vírus nem terjed levegőn keresztül és végül, még az utasok közötti üres ülés is jelentősen minimalizálhatja a fertőzés lehetőségét. Ez az egyik oka annak, hogy egyes cégek hajlandóak üres középső ülésekkel repülni nyereségük rovására.

A Ryanair legkorábban 2020 júliusában tervez repülni

O’Leary elvárásai szerint, a Ryanair járatainak 40%-a fog közlekedni júliusban és 2021 nyarára várhatóan meghaladja a 2019-es év forgalmi szintjét.

Kép forrása: shutterstock.com – JGA


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 óra
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
GYIK: Hova utazhatunk – gyors áttekintés, szabályok, korlátozások https://t.co/cMuzpc6xw1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A balatonboglári Gömbkilátó lett az Év Kilátója! https://t.co/zBUZXpAx7EMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Repülj télből a nyárba karantén és teszt nélkül: Cancún, Zanzibár, Punta Cana már 109 900 Ft-tól! https://t.co/PRFQ4NnlRYMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Napi hoppá: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában https://t.co/kn2XfuVzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top