Connect with us

Magazin

Rovaniemi – sarki fény, Mikulás és a varázslatos Lappföld!

Rovaniemi – sarki fény, Mikulás és a varázslatos Lappföld!

Mi az? Az Északi-sarkkörön fekszik, a Mikulás “hivatalos otthona” és a finn Lappföld fővárosa? Persze hogy Rovaniemi. Tudomásunk szerint kevesebben merészkednek ide, sokan inkább döntenek tengerparti úti cél mellett. Mi mégis úgy gondoljuk, hogy ideje ezen változtatni. Rovaniemi tökéletes kiindulópont a környék és annak látnivalói felfedezésére. És valljuk be, a hófödte csúcsoknak, a sarki fénynek és a páratlan finn programoknak megvan a varázsuk. Na, nézd meg miért is ajánljuk, ha nem is idén, de 2019-ben biztosan!

Kutyaszán

Természetesen több cég foglalkozik huszki kutyusokkal, érdemes egy kicsit körülnézni, kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak, ahol még meleg ruhát is biztosítanak. De mi lehetne cukibb egy tucat huszki kutyusnál? Nem sok minden az már biztos. Ha Rovaniemiben jársz, ez a program kötelező. Tessék felírni a listára.

Sarki fény

A világ egyik legmegdöbbentőbb természeti előadása, amiben Finnországban januártól egészen áprilisig részed lehet. Sajnos azt soha nem lehet előre megjósolni, hogy ott tartózkodásod alatt biztosan látni fogod-e. De ha tiszta az égbolt és van egy kis szerencséd, akkor tartsd nyitva a szemed. Az Aurora Borealis-t a Kittilä és Saariselkä üdülőhelyeken a legjobb megfigyelni.

Mikulás falu

Turistás, de kötelező. A Mikulás falu nem maradhat ki, elvégre az egyetlen hivatalos otthona és Rovaniemitől 8 km-re fekszik északra. A faluba helyi buszjáratokkal is el lehet jutni.

A legérdekesebb látnivalók közé tartozik a Mikulás posta, ahol kicsiket és nagyokat karácsonyi cukiságok üdvözölnek és itt találkozhatsz magával a Mikulással. Egy másik érdekesség a fehér vonal, ami az Északi-sarkot jelöli. Emellett a falu számos étteremmel, ajándékboltokkal és gyönyörűen megvilágított jégszobrokkal kápráztat el.

Mikulás park

A Mikulás parkot egy rövid sétára találod a Mikulás falutól. És tudod mit takar az elnevezés? Egy földalatti vidámparkot, ami Rovaniemi egyik legkedveltebb turisztikai látványossága is egyben. A karácsonyi témájú park, lenyűgöző látnivalókkal és tevékenységekkel készül minden évben, többek között nem hiányzik a szánkózás, jéggalériák és a manó műhelyek sem. A szórakoztató park otthona egy jégbárnak, egy különleges karácsonyi körhintának és Mézeskalács anyó konyhájának, ahol a kicsik hangulatos környezetben díszíthetik a sütiket.

Rénszarvas farmok

Levin Lapinkyla egy hagyományos település Lappföldön, ahol a vendégek elmerülhetnek a varázslatos finn kultúrában és hagyományokban. Ami a látnivalókat illeti, leginkább a szaunák és a rénszarvasok miatt híres, de csodálatos éttermekben és kávézókban ehetsz-ihatsz, amelyek lapp jellegű finomságokat szolgálnak fel bájos, hagyományos hangulatban. Továbbá modern üvegtetős kunyhókban is megszállhatsz, amelyeket kifejezetten a sarki fény pásztázására terveztek.

Arktikum

Az Ounasjoki folyó partján található Arktikum csak egyike Rovaniemi fő kulturális vonzereinek, de ez Finnország 4. legjobb utazási látványossága is. A pazar múzeum a finn Lappföld és a sarkvidék történelmét és kultúráját mutatja be. Globális betekintést enged a helyi életstílusba, a népművészetekbe és az ősi hagyományokba.

Az Arktikum Tudománymúzeum további látnivalói közé tartozik az Arctic Center Könyvtár és egy ajándékbolt, amelyben autentikus Sami kézműves remekműveket és kiváló minőségű rénszarvasbőr-kiegészítőket vásárolhatsz. Otthona még egy elegáns kávézónak is, ahol a különleges kávék mellett, ízletes skandináv ételeket kóstolhatsz meg. Az Arktikum Beach Parkot alpesi növényzet öleli körbe, sőt a közelből remek kilátás nyílik az Aurora Borealisra.

Kép forrása: https://www.arktikum.fi

Rovaniemi – sarki fény, Mikulás és a varázslatos Lappföld!
5 (100%) 1 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre
To Top