Connect with us

Hírek

Jövő nyáron tartanák meg a riói karnevált

Jövő nyáron tartanák meg a riói karnevált

A megszokottól eltérő időpontban rendeznék meg a riói karnevált. Farsang helyett jövő nyáron, július 10-11-én tartanák meg feltéve, ha a koronavírus elleni vakcina időben elkészül – jelentette be a karnevált szervező LIESA, a Rio de Janeiro-i szambaiskolák szövetsége.

Advertisement

A koronavírus kitörése óta számos eseményt mondtak le. Mint arról korábban beszámoltunk, Brazília legtöbb turistát vonzó látványosságát, a riói karnevált is törölték, száz év óta először. A megszokottól eltérő időpontban azonban, július 10-11-én már megrendezésre kerülhet, feltéve, ha a koronavírus elleni vakcina időben elkészül. Ezt karnevált szervező LIESA, a Rio de Janeiro-i szambaiskolák szövetsége jelentette be nemrégiben.

riói

Brazília 13 legfelkapottabb szambaiskolája által rendezett színes felvonulást mintegy 90 ezer helyi lakos és turista tekinti meg minden évben a helyszínenen. De nézők tízmillió kísérik figyelemmel a tévében és az interneten is. Az állami turisztikai ügynökség szerint 2020-ban ez több mint 2 millió ilyen embert jelentett számukra, és 700 millió dollár felett volt a bevétel.

A mulatságot először 1723-ban tartották a portugál bevándorlók, akik színes álruhákba és maszkokba bújva, sárral, vízzel és liszttel öntözték egymást. Napainkban a felvonuláson résztvevő szambaiskoláknak egy-egy órájuk van arra, hogy bemutassák dalaikat, táncukat, jelmezeiket a bírák számára, akik ezután döntenek az év nyerteséről.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Természeti kincsünk a világ álom úti céljai között. Ez Hortobágy… https://t.co/a2YQHyfFbqMennyi ideje jött ki ez a hír? 46 perc
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top