Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: Mit viseljek a repülőgépen?

Kisokos: Mit viseljek a repülőgépen?

Mit viseljek a repülőgépen? Mi megadjuk a választ, amelyet viszont azért ne tekints szigorú előírásnak. Igaz, hogy a Kisokos cikkeink tartalma vagy az utazással kapcsolatos tanácsaink legtöbbször általános szállítási feltételekkel vagy valamilyen szabályzattal vannak alátámasztva, most inkább saját és más rutinos utazók tapasztalataiból indulunk majd ki. Ezenkívül, kérünk, hogy vedd figyelembe azt is, hogy a turista osztályra fókuszáltunk, a business és első osztályokra más írott és íratlan szabályok vonatkoznak.

Advertisement

Rögtön, így az elején szeretnénk közölni: az csak egy tévhit, hogy a repülőgépre ki kell öltözni. A melegítő ebben az esetben megbocsátható, sőt, célszerű viselet.

Mit viseljek a repülőgépen?

Kényelmes, praktikus és réteges öltözéket. Természetesen, amennyiben kivétel nélkül a „mindig elegánsan” jelszó szerint állítod össze minden viseleted, és nem tudod elképzelni azt, hogy ne úgy nézz ki, mintha egy divatmagazinból léptél volna ki, akkor feltehetőleg másak lesznek a prioritásaid, mint ez a három szempont. Nos, nem gond, a lényeg úgyis az, hogy jól érezd magad.

Kényelmesen

A legnagyobb hangsúlyt a nadrágra helyeznénk. Fontos, hogy ne nyomja a hasad és az emésztőszerveid, valamint hogy ne gátoljon a mozgásban. Nyugodtan lehet melegítőalsó, sőt, cicanadrág is (utóbbinál javasolt a popsit eltakaró trikó vagy tunika). Felsőnek vegyél fel egy kényelmes pólót és rá egy újabb réteget (pulóvert, szvettert, sportos zakót). Ha kabátod is van, dobd be a kézipoggyászodba, az út során remélhetőleg nem lesz rá szükséged. Lábbelinek valami nagyon kényelmeset válassz, lehetőleg olyat, amit könnyen le tudsz húzni (ennek kritériuma a tökéletesen tiszta és szagmentes láb és zokni).

Ha nem ritka vendég nálad a lábdagadás, tanácsos kikérni kezelőorvosod véleményét arról, hogy javasol-e valamilyen módszert ez ellen. A vélemények nem egységesek, ezért a tanácsoljuk a személyre szabott receptet.

Praktikusan

Nem mindegy, milyen anyagból készült a ruházatod. Ha műszálas vagy műbőr öltözékben utazol, nemcsak neked lesz kellemetlen, de sajnos a környezetednek is az lehet. Erős izzadást válthat ki. Ezért lesz okosabb megoldás természetesebb szövetek vagy lycra után nyúlni.

Talán meglepő, de a frizura megválasztása is lényeges. Ha hosszú hajad van, ne engedd szét, feltöltődhet elektromossággal. De vigyázz az alsó konttyal is, kényelmetlen lehet, ha rá szeretnéd hajtani az ülésre a fejed.

Hasznosak lehetnek a zsebek, az erős parfüm viszont nem ajánlott.  

Rétegesen

A repülőgépen nem lesz ugyanolyan hőmérséklet, mint kint. Ha nyaralásra utazol vagy a repülőtérre egyenesen a strandról érkezel, olyan érzésed lehet, hogy mindenütt nagyon meleg van. Ennek ellenére vigyél magaddal legalább egy könnyű kardigánt. Ha szandált viselsz, csomagolj be egy pár zoknit is.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top