Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: Mit viseljek a repülőgépen?

Kisokos: Mit viseljek a repülőgépen?

Mit viseljek a repülőgépen? Mi megadjuk a választ, amelyet viszont azért ne tekints szigorú előírásnak. Igaz, hogy a Kisokos cikkeink tartalma vagy az utazással kapcsolatos tanácsaink legtöbbször általános szállítási feltételekkel vagy valamilyen szabályzattal vannak alátámasztva, most inkább saját és más rutinos utazók tapasztalataiból indulunk majd ki. Ezenkívül, kérünk, hogy vedd figyelembe azt is, hogy a turista osztályra fókuszáltunk, a business és első osztályokra más írott és íratlan szabályok vonatkoznak.

Rögtön, így az elején szeretnénk közölni: az csak egy tévhit, hogy a repülőgépre ki kell öltözni. A melegítő ebben az esetben megbocsátható, sőt, célszerű viselet.

Mit viseljek a repülőgépen?

Kényelmes, praktikus és réteges öltözéket. Természetesen, amennyiben kivétel nélkül a „mindig elegánsan” jelszó szerint állítod össze minden viseleted, és nem tudod elképzelni azt, hogy ne úgy nézz ki, mintha egy divatmagazinból léptél volna ki, akkor feltehetőleg másak lesznek a prioritásaid, mint ez a három szempont. Nos, nem gond, a lényeg úgyis az, hogy jól érezd magad.

Kényelmesen

A legnagyobb hangsúlyt a nadrágra helyeznénk. Fontos, hogy ne nyomja a hasad és az emésztőszerveid, valamint hogy ne gátoljon a mozgásban. Nyugodtan lehet melegítőalsó, sőt, cicanadrág is (utóbbinál javasolt a popsit eltakaró trikó vagy tunika). Felsőnek vegyél fel egy kényelmes pólót és rá egy újabb réteget (pulóvert, szvettert, sportos zakót). Ha kabátod is van, dobd be a kézipoggyászodba, az út során remélhetőleg nem lesz rá szükséged. Lábbelinek valami nagyon kényelmeset válassz, lehetőleg olyat, amit könnyen le tudsz húzni (ennek kritériuma a tökéletesen tiszta és szagmentes láb és zokni).

Ha nem ritka vendég nálad a lábdagadás, tanácsos kikérni kezelőorvosod véleményét arról, hogy javasol-e valamilyen módszert ez ellen. A vélemények nem egységesek, ezért a tanácsoljuk a személyre szabott receptet.

Praktikusan

Nem mindegy, milyen anyagból készült a ruházatod. Ha műszálas vagy műbőr öltözékben utazol, nemcsak neked lesz kellemetlen, de sajnos a környezetednek is az lehet. Erős izzadást válthat ki. Ezért lesz okosabb megoldás természetesebb szövetek vagy lycra után nyúlni.

Talán meglepő, de a frizura megválasztása is lényeges. Ha hosszú hajad van, ne engedd szét, feltöltődhet elektromossággal. De vigyázz az alsó konttyal is, kényelmetlen lehet, ha rá szeretnéd hajtani az ülésre a fejed.

Hasznosak lehetnek a zsebek, az erős parfüm viszont nem ajánlott.  

Rétegesen

A repülőgépen nem lesz ugyanolyan hőmérséklet, mint kint. Ha nyaralásra utazol vagy a repülőtérre egyenesen a strandról érkezel, olyan érzésed lehet, hogy mindenütt nagyon meleg van. Ennek ellenére vigyél magaddal legalább egy könnyű kardigánt. Ha szandált viselsz, csomagolj be egy pár zoknit is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.8/5 - (5 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top