Connect with us

Tippek és trükkök

Miért érdemes ülőhelyet és ételt vásárolni még az indulás előtt?

Miért érdemes ülőhelyet és ételt vásárolni még az indulás előtt?

Az utazás abban a pillanatban kezdődik, ahogy belépünk a fedélzetre. És milyen igaz. Repülés közben nem csak a cél lebeg a szemünk előtt, ugyanis nem mindegy, hogyan érkezünk meg úti célunkba. Az egyes külső és belső faktorok is nagyban befolyásolják utunkat, legyen az az éhség, a kényelmetlen utazás vagy az idegesség. De mi van akkor, ha nagyon olcsón sikerült egy-egy repjegyhez hozzájutnunk? Megnéztük miért is érdemes elgondolkodni az ülőhely és az étel megvásárlásán még az indulás előtt.

Ülőhelyek

Aki már másodmagával vagy több személlyel utazott fapados légitársasággal valószínűleg beleütközött abba a problémába, hogy hiába foglalta le minden utasnak egyszerre a repülőjegyét, a repülőgépen kellemetlen meglepétésként érte, amikor szétültették az utasokat. Ha hagyományos légitársasággal utazol, az ülőhely kiválasztását a legtöbb esetben rád bízza a társaság (a szabad helyektől függően) – a fapadosoknál viszont megszokott dolog szétdobálni az utasokat.

Egyre többen panaszkodnak erre a trendre, a szétültetés sokakat hidegzuhanyként ér, de persze van megoldás.

Az utasokat általában két kategóriába lehet sorolni:

Tanácstalan

Nem kell búslakodni, hisz díj ellenében előre le lehet foglalni az ülőhelyet. Viszont ez a lehetőség csak korlátozott számban érhető el, ezért ajánlatos minél hamarabb megvásárolni. Az ülőhelyek ára légitársaságonként változhat.

Reménykedő

“Majd a repülőn cserélünk” – állítják ezen kategória képviselői. Természetesen van akinek bejött, de nem kimondottan hagyatkoznánk erre a lehetőségre. Megkérni egy idegen utast, hogy átüljön nem mindig szerencsés, hisz mi van, ha ő azért az ülőhelyért fizetett?? Nem mindenkinek ér ennyit ez a herce-hurca, egy kisebb összegért biztos ülőhelyetek lehet.

Ételek

Sok utas panaszkodik a fedélzeti ellátás miatt. Szeretnénk rögtön az elején leszögezni, ha fapados légitársasággal utazol a repülőjegy ára nem tartalmazza az ellátást. Az egyes fapados légitársaságoknál is tudsz előre foglalni, de miért is lenne erre szükséged?

Például azért, mert a fapados légitársaságok csak korlátozott mennyiségű étellel rendelkeznek a fedélzeten. És mindig jobb meleg ételt enni, mint egy hideg bagettet.

Szeretnénk ezt egy extrém példán is bemutatni, tegyük fel, hogy János egy olyan légitársasággal utazott, amely járatain előre le lehet foglalni az ételeket is. De miért vásárolná meg ezt a szolgáltatást előre? Ő is pont ugyanígy gondolkodott, hisz egy ötórás repülőutat mindenki kibír. De az ötórás útból technikai okok miatt lett nyolc óra, így aztán érthető, hogy néha jobb megelőzni a kellemetlen szituációkat.

Természetesen ezek a szolgáltatások és azok árai különböznek az egyes légitársaságoknál, de ha van lehetőség előre lefoglalni az ülőhelyet vagy az ételeket, akkor érdemes élni a lehetőséggel.

Miért érdemes ülőhelyet és ételt vásárolni még az indulás előtt?
Hogy tetszett?

Facebook hozzászólások

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement
To Top