Connect with us

Hírek

Qatar Airways: negatív PCR-teszt szükséges, ha Zanzibárról utazunk

Qatar Airways: negatív PCR-teszt szükséges, ha Zanzibárról utazunk

Bár a Tanzániába való belépéshez jelenleg nincs szükség PCR-tesztre, az olyan légitársaságok, mint a KLM és az Emirates előírta, hogy a magas kockázatúnak ítélt országból induló utasok csak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában léphetnek a fedélzetre. A Qatar Airways is hasonlóan döntött. 2021. márc. 2-től a Zanzibárról induló utasok csak egy 96 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló, papír alapú igazolás birtokában léphetnek a fedélzetre.

Zanzibár azon kevés helyszínek közé tartozik, ahova korlátozások nélkül utazhatunk. 2021. márc. 2-től azonban, a Zanzibárról induló utasok egy 96 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló, papír alapú igazolás birtokában léphetnek fel a Qatar Airways járatainak a fedélzetére. SMS-ben kapott, digitális formában bemutatott teszteredményt nem fogadnak el. Korábban a KLM és az Emirates légitársaság döntött hasonlóan.

Qatar Airways Zanzibár

Hol tesztelnek?

Zanzibáron jelenleg több szálloda is elősegítheti a PCR-teszt és az arról szóló tanúsítvány megszerzését, fontos azonban, hogy ezt legkésőbb a repülőjárat indulást megelőző 72 órán belül szükséges jelezni. A szigeten 3 tesztelő állomás lett kialakítva:

  • Sürgősségi Műveleti Központ (EOC) – Lumumba (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • Vuga kórház (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • North Valley kórház (Nungwi) – a teszt ára 145 USD

Kedvezményes Qatar Airways repjegyek


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top