Connect with us

Hírek

Qatar Airways: teljes védőfelszerelést visel majd a személyzet!

Qatar Airways: teljes védőfelszerelést visel majd a személyzet!

A koronavírus-járvány miatt a legtöbb légitársaság szigorúbb előírásokat vezetett be a repülőgépek fedélzetének takarítására és fertőtlenítésére. Ez alól a Qatar Airways sem kivétel! A légitársaság számos változtatást hajt végre, ideértve a személyzet számára kötelező védőeszközök (PPE) használatát, valamint egy olyan módosított szolgáltatást, amely csökkenti az utasok és a személyzet közti érintkezést.

A dohai székhelyű légitársaság továbbra is a legmagasabb szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat hajtja végre. Légi járműveit rendszeresen fertőtlenítik a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott tisztítószerekkel. Emellett a Qatar repülőgépei modern légszűrő rendszerekkel is rendelkeznek, melyekben ipari méretű HEPA szűrők találhatók. Ezek eltávolítják a vírusok és baktériumok 99,97% -át a levegőből.

A legtöbb légitársaság jelenleg a repülőgépek fedélzetén a légiutaskísérők számára a maszkok és a gumikesztyűk viselését tette kötelezővé, a teljes védőfelszerelés használata nem túl gyakori. Jelenleg ezt a védelmet a Qatar Airways mellett, az Air Asia és néhány más légitársaság vezette csak be.

Mi változott, és mi nem?

A légitársaság május 25-től az utasoktól megköveteli, hogy a repülőgépek fedélzetén maszkot viseljenek. Emellett, a szokásos egyenruhán kívül a Qatar Airways pilótái és légiutas-kísérői speciális védelmet is kapnak. A személyzet a védőszemüveg, kesztyű és maszk mellett, egy teljes testet fedő védőruházatot is visel majd, hogy még több bizalmat nyújtsanak az ügyfeleknek a már alkalmazott higiéniai intézkedések mellett.

A fedélzeten használt textileket magas hőmérsékleten mossák és szárítják, hogy elpusztítsák a baktériumokat. A fejhallgatókról pedig minden repülés után eltávolítják a szivacsot, és gondosan fertőtlenítik az eszközöket.

A Business Class-on az ételeket a szokásos módon melegítik fel a repülőgépek fedélzetén, és szolgálják fel az utasoknak. Az étkészleteket és evőeszközöket fertőtlenítőszerekkel mosogatják, és demineralizált vízzel öblítik olyan hőmérsékleten, amely elpusztítja a kórokozókat, majd a személyzet ezeket eldobható kesztyűben csomagolja.

(Kép és tartalom forrás: Qatar Airways)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top