Connect with us

Hírek

Qatar Airways: teljes védőfelszerelést visel majd a személyzet!

Qatar Airways: teljes védőfelszerelést visel majd a személyzet!

A koronavírus-járvány miatt a legtöbb légitársaság szigorúbb előírásokat vezetett be a repülőgépek fedélzetének takarítására és fertőtlenítésére. Ez alól a Qatar Airways sem kivétel! A légitársaság számos változtatást hajt végre, ideértve a személyzet számára kötelező védőeszközök (PPE) használatát, valamint egy olyan módosított szolgáltatást, amely csökkenti az utasok és a személyzet közti érintkezést.

Advertisement

A dohai székhelyű légitársaság továbbra is a legmagasabb szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat hajtja végre. Légi járműveit rendszeresen fertőtlenítik a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott tisztítószerekkel. Emellett a Qatar repülőgépei modern légszűrő rendszerekkel is rendelkeznek, melyekben ipari méretű HEPA szűrők találhatók. Ezek eltávolítják a vírusok és baktériumok 99,97% -át a levegőből.

A legtöbb légitársaság jelenleg a repülőgépek fedélzetén a légiutaskísérők számára a maszkok és a gumikesztyűk viselését tette kötelezővé, a teljes védőfelszerelés használata nem túl gyakori. Jelenleg ezt a védelmet a Qatar Airways mellett, az Air Asia és néhány más légitársaság vezette csak be.

Mi változott, és mi nem?

A légitársaság május 25-től az utasoktól megköveteli, hogy a repülőgépek fedélzetén maszkot viseljenek. Emellett, a szokásos egyenruhán kívül a Qatar Airways pilótái és légiutas-kísérői speciális védelmet is kapnak. A személyzet a védőszemüveg, kesztyű és maszk mellett, egy teljes testet fedő védőruházatot is visel majd, hogy még több bizalmat nyújtsanak az ügyfeleknek a már alkalmazott higiéniai intézkedések mellett.

A fedélzeten használt textileket magas hőmérsékleten mossák és szárítják, hogy elpusztítsák a baktériumokat. A fejhallgatókról pedig minden repülés után eltávolítják a szivacsot, és gondosan fertőtlenítik az eszközöket.

A Business Class-on az ételeket a szokásos módon melegítik fel a repülőgépek fedélzetén, és szolgálják fel az utasoknak. Az étkészleteket és evőeszközöket fertőtlenítőszerekkel mosogatják, és demineralizált vízzel öblítik olyan hőmérsékleten, amely elpusztítja a kórokozókat, majd a személyzet ezeket eldobható kesztyűben csomagolja.

(Kép és tartalom forrás: Qatar Airways)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top