Connect with us

Magazin

Karácsonyi programajánló: négy hely, ahol egész évben karácsony vár ránk

Karácsonyi programajánló: négy hely, ahol egész évben karácsony vár ránk

Létezik a világon olyan hely, ahol egész évben karácsonyi díszletek közt, minden nap a szeretet ünnepének szellemiségében élnek? Igen! Így pedig ha az idei karácsonyi hangulat idén ki is marad otthon, jelentjük, vannak helyek, ahol egész évben ünnepi hangulat, színes fények, finom mézeskalács illat és forralt bor vár ránk.

Rothenburg ob der Tauber

Bajorország nyugati szélén, Nürnbergtől 60 kilométerre található egy apró, de annál mesebeli település, ahol a XVII. század derekán mintha megállt volna az idő. Rothenburg ob der Tauber a Világörökség szigorúan védett városkája, amely 1000 éves összefüggő falának 33 bástyájával a középkor egy meseszép kis darabját óvja. Rengeteg étterem, cukrászda, söröző várja itt a látogatókat nem is beszélve a szebbnél-szebb üzletekről. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, itt egész évben karácsony van.

A Karácsony Múzeumban egész évben beszerezhetők a karácsonyi díszek, közel harmincezer dekorációs elem közül válogathatunk itt kedvünkre. Egy hűvösebb tavaszi estén pedig éppen olyan jól fog esni a forralt bor, mint decemberben, az adventi vásár idején otthon.

North Pole

Hogy milyen az élet ott, ahol mindig, de tényleg mindig karácsonyi hangulatban telnek a napok? Arról a North Pole-i emberek bizton tudnának mesélni. A világ egyik legcukibb városában ugyanis az év 365 napján karácsony van. A városkában nemcsak Mikulás házát építették fel, hanem egy tizenhárom méter magas szobrot is állítottak a piros kabátos tiszteletére. Ha igazán oda vagy a karácsonyért, akkor lehetőséged van egy négyzetcentiméternyi helyet is vásárolni magadnak a városkában, ami lássuk be, elég szuper dolog. Elvégre ki mondhatja el magáról, hogy van egy darab földje az Északi-sarkon?

Az angolszász országokban népszerű történet szerint egyébként a nagyszakállú, puttonyos télapó az Északi-sarkon lakik, ezért ha bárki, bárhol a világon levelet ír neki, és a borítékot úgy címzi meg, hogy „Santa Claus, North Pole”, az a levél nagy valószínűséggel ebben az apró alaszkai városban fog kikötni. Még pontosabban: egy apró alaszkai város lottózójában.

karácsonyi

Santa’s Land – Vermont, Egyesült Államok

Nem is annyira város, inkább egy karácsonyi élménypark. A hatalmas kiterjedésű terület 1957 óta várja a látogatókat Vertmontban, igazi szórakozást kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Különösnek tűnhet a Mikulás földjének meglátogatása mondjuk júliusban, de az évszakok közötti – valódi és elképzelt – különbség csak növeli az újszerűségét. 

karácsonyi

Santa Claus Village, Rovaniemi

Rovaniemi, a finn Lappföld fővárosa az egyik legnépszerűbb és egyben a legkönnyebben elérhető célpont egy lappföldi utazáshoz. Kora ősztől késő tavaszig ropogó hó fedi be a tájat, ami igazi karácsonyi élményt csempész az utazásba. Egyedülálló programok közül válogathat az ide látogató. A város határában áll például Mikulás falva, ahol a finn Mikulás az év 365 napján várja a jó gyerekeket. Az itt található Mikulás postájáról pedig akár levelet is küldhetünk a szeretteinknek.

Ez is érdekelhet:

karácsonyi
karácsonyi

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top