Connect with us

Magazin

A legszebb és legjobb karácsonyi vásárok Európában!

A hófödte utcák már önmagukban gyönyörű látványt biztosítanak, de ha hozzáadjuk a karácsonyi díszeket, fényeket és a forralt bor illatát, na így már maga a tökély. Kevés olyan dolog van a világon, ami hangulatosabb lehet a karácsnyi vásároknál. Fedezd fel velünk Európa legszebb adventi vásárait, lehet, hogy inspirálunk és te is kedvet kapsz arra, hogy ellátogass valamelyikre.

1. Zágráb, Horvátország

Nem is gondoltad volna, hogy a horvát főváros végzi az első helyen? Pedig így van, nagyon idillikus a hangulat, rengeteg tematikus programmal. Zágráb különleges hangulatot kínál, amit egyszerűen meg kell tapasztalni. Egyre több a turista választja Horvátország fővárosát a téli évszakban.

Mikor? 2016 november 26.-tól – 2017 január 8.-ig

zagrab-karacsonyi-vasar

2. Strasbourg, Franciaország

A legrégebbi karácsonyi vásár Európában, a Christkindelsmärik-t először 1570-ben tartották meg Strasbourgban. 300 stand, több mint 12 helyen a város központjában, hihetetlen melegség és kedvesség áramlik a helyiekből.

Mikor? november 25.-től december 31.-ig

strassburg-karacsonyi-vasar

3. Aachen, Németország

Minden évben karácsony előtt a terek és az utcák a székesegyház és az aacheni városháza előtt átalakulnak egy igazi fényes és színes paradicsommá, ünnepi dalokkal és csábító illatokkal megfűszerezve.

Mikor? november 18.-től december 23.-ig

aachen-karacsonyi-vasar

4. Colmar, Franciaország

Indulás Colmarba, a városba, ahol a karácsonyi varázslat megtapasztalható a lehető legtisztább formában és ezt hat teljes héten át élvezhetik a turisták és a helyiek, már 17 éve.

Mikor? november 25.-től december 30.-ig

colmar-karacsonyi-vasar

5. Brüsszel, Belgium

Öt hét tele varázslattal, mindenhol parfümök, színes standok, fantasztikus ajándék ötletek és eredeti borkóstolások. Ilyenkor érezhető igazán a vidámság és mindenhol fények szikráznak. Ez a téli csoda már legendás vonzerejéről, így kulcsfontosságú esemény Brüsszelben az ünnepek alatt.

Mikor? november 25.-től – január 1.-ig

brusszel-karacsonyi-vasar

6. Lipcse, Németország

A lipcsei karácsonyi piacok története egészen 1458 nyúlik vissza. Több mint 250 csillogó stand található a város történelmi központjában, ez a karácsonyi piac nemcsak az egyik legrégebbi, hanem az egyik legnagyobb is Németországban.

Mikor? november 22.-től december 23.-ig

lipcse-karacsonyi-vasar

7. Rothenburg ob der Tauber, Németország

A fehér forralt bor és sült mandula illata, több ezer fény és a vidám zene, ami a helyi fúvószenekaroktól árad. Évente egyszer, a középkori város, Rothenburg ob der Tauber egy mesebeli téli csodaországgá alakul át.

Mikor? november 25.-től december 23.-ig

rothenburg-ob-der-tauber-karacsonyi-vasar

8. Nürnberg, Németország

Már kezd úgy nézni ki, mint karácsonykor! Csábító illatok, forralt bor, puncs, pörkölt mandula és nürnbergi sült mézeskalács tölti be a levegőt.

Mikor? november 25.-től december 24.-ig

nurnberg-karacsonyi-vasar

9. Lille, Franciaország

A tél idején Lille szikrázik és ragyog az életörömtől! A regionális specialitásoktól, kézműveseket Oroszországból, Lengyelországból, és Québecből is találsz itt.

Mikor? november 18.-től december 30.-ig

lille-karacsomyi-vasar

10. Drezda, Németország

Ha szereted a Karácsonyt, akkor szeretni fogod Drezdát. A karácsonyi mesék is életre kelnek a város színházaiban, míg a múzeumok szakkiállításokat fogadnak be.

Mikor? november 24.-től december 24.-ig

drezda-karacsonyi-vasar


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top