Connect with us

Hírek

Portugália: A digitális COVID-igazolvánnyal rendelkező utasoknak a belépéskor már nincs szükségük tesztre

Portugália: A digitális COVID-igazolvánnyal rendelkező utasoknak a belépéskor már nincs szükségük tesztre

Azok az utasok, akik 2022. február 7-től EU-s digitális igazolvánnyal lépnek be Portugáliába, többé nem kell negatív tesztet felmutatniuk a repülőtéren. A változás a beoltottakat és a fertőzésből gyógyultakat érinti. Az új szabályozást február 3-án fogadta el a kormány.

Az intézkedéseket módosító kormányhatározat tartalmazni fogja a negatív tesztkövetelmény megszüntetését, amely a szárazföldi határokon is vonatkozik a kockázatos vörös vagy bordó országokból érkező állampolgárokra – írja a The Portugal News.

Módosították az éttermekbe, rendezvényekre, edzőtermekbe való belépési feltételeket is. Az antigén tesztek 24 óráig érvényesek.

Ugyanakkor legalább 14 napnak és legfeljebb 270 napnak kell eltelnie a teljes védőoltás óta. Ez vonatkozik az emlékeztető adagokra is.

Az oltást igazolni kell az EU-s digitális COVID-igazolvánnyal, és csak az EMA által jóváhagyott vakcinákat fogadják el.

A nem oltott utasoknak negatív tesztet kell felmutatniuk az országba való belépéskor – 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet vagy 24 óránál nem régebbi antigén tesztet.

December 16-tól Portugáliába (átutazásra is vonatkozik) csak online lehet kitölteni a belépési űrlapot, a papírlapok lejárnak.

Portugáliába utazás előtt kötelező regisztráció

Indulás előtt minden utas köteles kitölteni a Passenger Locator Card regisztrációs űrlapot, javasoljuk a légitársaságok utasításainak betartását is.

Milyen feltételekkel utazhatnak be gyerekek Portugáliába?

Portugália szárazföldi területére történő beutazáshoz minden 12. életévüket betöltött személynek negatív teszteredményt kell benyújtania. Ugyanez a feltétel vonatkozik az Azori-szigetekre, Madeirára 11 éves kortól kérik a tesztet.

Akciós repjegyek Portugáliába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top