Connect with us

Hírek

Portugália: határnyitás és speciális alkalmazás az utazóknak!

Portugália: határnyitás és speciális alkalmazás az utazóknak!

Úgy tűnik, a nyári hónapokban eljöhet a világon a teljes határnyitás, többek között Portugália is június 6-án tervezi országhatárainak megnyitását. A 10 millió lakosú Portugáliában eddig 30 623 koronavírusos megbetegedést, valamint 1316 halálesetet regisztráltak.

Advertisement

Május elejétől fokozatosan lazítják az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából bevezetett korlátozásokat Portugáliában. Az információk szerint, június 6-tól újra szabadon átjárhatóvá teszik az ország határait a turisták számára. Az érkezők számára egy különleges alkalmazás is készül, amely segítségével ellenőrizhetik, mely strandon vannak szabad helyek.

Az új belépési feltételek már vonatkoznak az Azori-szigetekre is, ahol a múlt héten megszüntették az országba érkező turisták kötelező karanténját. Az utasok a szigetre való érkezésükkor elhagyhatják a repülőteret, ha az alábbi három feltétel valamelyike ​​teljesül:

  • A negatív COVID-19 teszteredményét megerősítő, akkreditált laboratórium által kiállított igazolás benyújtása, amelyet indulás előtt 72 órával adtak ki.
  • Alternatív megoldásként a SARS-CoV-2 vírus szűrővizsgálatát is elvégeztetheti az utas – közvetlenül a repülőgépből való leszállás után. Ebben az esetben a repülőtéri orvosi személyzet mintákat vesz a SARS-CoV-2 szűrővizsgálat elvégzéséhez. A teszt eredményének közzététele legfeljebb 48 óra. Az utas elszállásolását és étkezésének költségeit a teszt eredményének bejelentéséig, az Azori-szigetek regionális kormánya állja.
  • A harmadik lehetőség egy erre a célra kijelölt szállodában egy tizennégy napos karantén vállalása.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Wellness hétvége az Alacsony-Tátrában 29 900 Ft-tól https://t.co/puZoYA3pqNMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Dubai újra megnyitotta kapuit a turisták előtt! https://t.co/14mfT2ifBkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 36 900 Ft-tól! https://t.co/rrAzGGmlBmMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top