Connect with us

Hírek

Portugália: határnyitás és speciális alkalmazás az utazóknak!

Portugália: határnyitás és speciális alkalmazás az utazóknak!

Úgy tűnik, a nyári hónapokban eljöhet a világon a teljes határnyitás, többek között Portugália is június 6-án tervezi országhatárainak megnyitását. A 10 millió lakosú Portugáliában eddig 30 623 koronavírusos megbetegedést, valamint 1316 halálesetet regisztráltak.

Advertisement

Május elejétől fokozatosan lazítják az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából bevezetett korlátozásokat Portugáliában. Az információk szerint, június 6-tól újra szabadon átjárhatóvá teszik az ország határait a turisták számára. Az érkezők számára egy különleges alkalmazás is készül, amely segítségével ellenőrizhetik, mely strandon vannak szabad helyek.

Az új belépési feltételek már vonatkoznak az Azori-szigetekre is, ahol a múlt héten megszüntették az országba érkező turisták kötelező karanténját. Az utasok a szigetre való érkezésükkor elhagyhatják a repülőteret, ha az alábbi három feltétel valamelyike ​​teljesül:

  • A negatív COVID-19 teszteredményét megerősítő, akkreditált laboratórium által kiállított igazolás benyújtása, amelyet indulás előtt 72 órával adtak ki.
  • Alternatív megoldásként a SARS-CoV-2 vírus szűrővizsgálatát is elvégeztetheti az utas – közvetlenül a repülőgépből való leszállás után. Ebben az esetben a repülőtéri orvosi személyzet mintákat vesz a SARS-CoV-2 szűrővizsgálat elvégzéséhez. A teszt eredményének közzététele legfeljebb 48 óra. Az utas elszállásolását és étkezésének költségeit a teszt eredményének bejelentéséig, az Azori-szigetek regionális kormánya állja.
  • A harmadik lehetőség egy erre a célra kijelölt szállodában egy tizennégy napos karantén vállalása.

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
GYIK: Hova utazhatunk – gyors áttekintés, szabályok, korlátozások https://t.co/cMuzpc6xw1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
A balatonboglári Gömbkilátó lett az Év Kilátója! https://t.co/zBUZXpAx7EMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Repülj télből a nyárba karantén és teszt nélkül: Cancún, Zanzibár, Punta Cana már 109 900 Ft-tól! https://t.co/PRFQ4NnlRYMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Napi hoppá: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában https://t.co/kn2XfuVzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Téli pihenés a Mátrában 31 900 Ft-tól! https://t.co/MDT5PF0CTkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Koronavírus Walesben: péntektől teljesen leáll az élet https://t.co/Vqblb38ps1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Utazás a Maldív-szigetekre: szigorítások érkeztek https://t.co/lkKhqjWHAuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top