Connect with us

Hírek

Omán három COVID-tesztet kér az utazóktól

Omán három COVID-tesztet kér az utazóktól

Újabb egzotikus ország vált elérhetővé: Omán 2020. december 1-től megnyitotta határait a turisták előtt. Az új belépési feltételek azonban kissé bonyolítják helyzetet.

Az országba történő belépéskor az utasnak fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebben elvégeztetett negatív PCR-tesztet, valamint a belépési ponton is PCR-tesztnek kell alávetnie magát, amelyre az alábi weboldalon szükséges előzetesen regisztrálni és befizetni a 25 ománi riálos díjat. Ezt követően nyomkövető karperec viselése mellett 7 napos házi karantén kerül elrendelésre. Az érkezést követő 8-ik napon ismét PCR-tesztet végeznek, és amennyiben az negatív eredményt mutat, a karantén feloldásra kerül. A 15 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztelési és a nyomkövető karperec viselésének kötelezettsége alól.

Ezenfelül minden utasnak legalább egyhónapos időtartamra érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírussal kapcsolatosan esetlegesen felmerülő ellátási költségeket.

Belépés Ománba – a regisztrációhoz szükséges dokumentumok

  • Érvényes úti okmány (útlevél)
  • Betéti kártya vagy hitelkártya (online fizetéshez)
  • Érvényes repülőjegy (a járatszám is szükséges)
  • PCR-teszt: A teszt ára érkezéskor 25 OMR (körülbelül 18 ezer forint). A PCR vizsgálat igénybevételét igazoló számlát őrizze meg.

Miért épp Omán?

Omán nem szokványos úti cél. A titokzatos szultánság felfedezőknek való élményt nyújt. Egy apró, zárt világ és ez az igazi varázsa… A drámai szépségű természeti látnivalók, a mesés tengerpartok és az egyedi vízi világ mellett az arab világ gyökereihez kerülhetünk itt közelebb. Úgy is fogalmazhatunk, hogy addig kell Ománt meglátogatni, amíg a turizmus további növekedése nem rontja el a most megtapasztalható szelídségét és varázslatos érintetlenségét.

Az ország területének közel 80%-át homok borítja, a maradék egyötöde azonban lenyűgöző változatosságú képet mutat. A sivatagi dűnék mellett a több ezer méter magasba nyúló hegyvonulatok, hűsítő vizű medencék, zöld oázisok és csodálatos tengerpartok kínálnak terepet pihenéshez és túrázáshoz egyaránt. Mivel az omániak nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, az ökoturisták és kalandturisták számára Omán a legvonzóbb célpontok egyike.

Főbb nevezetességek, látnivalók

Maszkat: Az Ománi-öböl partján fekvő Maszkatban egymást érik a régi és hagyományos épületek, a mecsetek és a piacok.

Khasab: A Muszandam-félsziget egy eldugott, titokzatos városa, amely zöld oázisként áll a meredek hegyoldalak és a tenger közé szorítva Omán fjordokkal tűzdelt vidékén. Minden négyzetmétere csodálatos.

Bahla-erőd: Egyike annak a négy történelmi erődítménynek, amely Ománban a Djebel Akhdar- hegység lábánál található. A komplexum részeként az erőd szomszédságában egy fellegvár-oázis és egy 13 km-re fekvő ősi fal is található, amelyeknek egy része még mindig áll.

Nizwa: A Hadzsar-hegységben, mélyen a szárazföldön áll Nizwa városa, mely első sorban kiváló állapotban megmaradt óriási erőd-kastélyáról ismert.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kappadókia, léggömbözés török módra https://t.co/ZTxJuVqb8KMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Válaszd ki, melyik Kanári-sziget a leginkább neked való! https://t.co/yHtfHCWZ9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
10 élmény, amit nem hagyhatsz ki Gran Canarián https://t.co/pTHWJgbjFJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
HO-HO-HOOO! Mikulás napi HAPPY HOUR – wellness hétvégék 5000 forinttal olcsóbban https://t.co/JnfJMzVdOuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonéziában egy év börtön járhat a házasságon kívüli szexért, a szabály a külföldiekre is vonatkozni fog https://t.co/qmIW6YbKOIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mallorca télen is csodálatos úti cél. Megmutatjuk, miért! https://t.co/wbP2yjKBdjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Sharm el Sheikh: 8 programlehetőség, amellyel te is kedvet kapsz hozzá! https://t.co/4Rg2GvCSYOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A téli Izland 13 tüneményes ajándéka https://t.co/LaZUsf5hsZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Abu Dhabi a főszezonban most csak 68 950 Ft-tól https://t.co/mzthoCYThJMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 14 895 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top