Connect with us

Hírek

Olaszországban egyedül Szardínia szigete marad „vörös zóna”

Olaszországban egyedül Szardínia szigete marad „vörös zóna”

Hétfőtől egyedül Szardínia marad kiemelten veszélyes járványfokozatban, vagyis legalább további egy hétig még vörös zónának számít, ahol napközben is kijárási tilalom van érvényben. Olaszországban április 26-tól kezdték meg feloldani a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott korlátozó intézkedéseket.

Olaszországban április 26-tól kezdték meg feloldani a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott korlátozó intézkedéseket. Egyedül Szardínia marad kiemelten veszélyes járványfokozatban, vagyis legalább további egy hétig még vörös zónának számít, ahol napközben is kijárási tilalom van érvényben. A szigeten március elsejétől majdnem teljesen feloldották a korlátozásokat, de az így megugrott járványadatok miatt néhány hét alatt ismét lezárták Szardínia egész területét.

Zöldlámpát kap azonban Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont és még sokan mások. Ezekben a régiókban fokozatosan kinyitnak a bárok, éttermek és múzeumok, valamint újra lesznek szabadtéri sportmérkőzések is.

Az olasz kormány emellett digitális zöld útlevelet is be szeretne vezetni az oltottak számára. Az útlevél hat hónapig lenne érvényes, a tervek szerint azok kaphatják majd meg, akiket már beoltottak, átestek a COVID-19-en vagy rendelkeznek 48 órával nem régebbi teszteredménnyel.

Jelenlegi belépési feltételek

Az olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális beutazási szabályokat állapít meg 2021. április 30-ig. Eszerint az EGT tagállamokból Olaszországba beutazó személyek a hatályos miniszterelnöki rendeletben előírt PCR /antigén gyorsteszt bemutatásán, illetőleg a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál történő bejelentkezésen túlmenően kötelesek öt nap erejéig hatósági házi karanténba vonulni. Az öt nap elteltét követően a beutazott személy köteles a PCR vagy antigén gyorstesztet megismételni, melynek negatív eredménye esetén már mentesül a további karanténkötelezettség alól. 

A belépéshez általános jellegű regisztrációra nincsen szükség, ugyanakkor az Olaszországba beutazók számára az alábbi linken elérhető adatlap kinyomtatása és kitöltése kötelező, a reptereken ennek alapján léptetik be az országba érkezőket. Emellett az ország területén belül történő utazáshoz az alábbi linken található adatlapot kell kinyomtatni és kitöltve az utazáskor magunkkal vinni.  

Oltási kötelezettség nincs érvényben.

Kedvezményes repjegyek Olaszországba

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top