Connect with us

Hírek

Olaszország feloldja a korlátozásokat, elfogadják a covid-igazolványokat

Olaszország feloldja a korlátozásokat, elfogadják a covid-igazolványokat

Olaszország május végén hivatalosan megnyitotta határait a turisták előtt, az akkori rendelkezések értelmében azonban még nem fogadták el az oltási igazolásokat. Ez most változik! Az Európai Unióban július elsejétől bevezetendő digitális covid-igazolvány életbe lépésével Olaszország eltörli a külföldről érkezőkkel szembeni korlátozásokat.

Az Európai Unióban július elsejétől bevezetendő digitális covid-igazolvány életbe lépésével Olaszország eltörli a külföldről érkezőkkel szembeni korlátozásokat, vagyis a jelenleg még érvényes tesztelési kötelezettséget. Szabaddá válik a mozgás a városok és a tartományok között is. És bár kötelező korlátozásként fennmarad a biztonsági távolság betartása, de eltörlik a kötelező szabadtéri maszkviselést. Roberto Speranza egészségügyi miniszter hétfő esti tweetjében úgy fogalmazott, hogy úgynevezett „fehér zónákat” jelölnek ki azokban a régiókban, ahol lelassult a koronavírus-járvány terjedése, valamint mérsékeltebb a kórházak leterheltsége. Jelenleg egyedül az északnyugati régió esik kívül a fehér zónán.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig több mint 46 millió olasz kapott védőoltást, közöttük kevesebb mint 16 milliónak második dózist is beadtak már. 

Az Európai Uniós országból az alábbi személyi kör léphet korlátozás nélkül Olaszország területére:

  • Covid-oltási igazolás birtokosa, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második beadását követően legalább 14 nap telt el; 
  • azon személy, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a COVID-19 betegségen esett át és a hatóságilag előírt karanténidőszakot letöltötte;
  • 48 óránál nem régebbi negatív antigén/PCR teszt birtokosai. 

A fentiek igazolásához használható az európai uniós egységes zöldigazolvány formai keretén kívül bármilyen egyéb, uniós tagállami hatóság által angol, francia, spanyol vagy olasz nyelven kiállított papír vagy elektronikus formátumú igazolás. A fenti dokumentumok egyikével sem rendelkező személy olaszországi belépését követően 10 napos hatósági karantén és járványügyi megfigyelés alá kerül, mely 10 nap elteltével kötelező a PCR/antigén teszt elvégzése.

Emellett minden egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén a csoport/család egy tagja köteles a következő hivatkozáson található adatlapot kitölteni, még a beutazás előtt – olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

Kedvezményes repjegyek Olaszországba

Olaszország

(Forrás: MTI, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top