Connect with us

Hírek

Olaszország: februártól az oltottak teszt nélkül utazhatnak az országba. A COVID-igazolvány érvényességét 6 hónapra csökkentik

Olaszország: februártól az oltottak teszt nélkül utazhatnak az országba. A COVID-igazolvány érvényességét 6 hónapra csökkentik

December 16-tól Olaszország negatív tesztet kér minden utastól. Ez vonatkozik a beoltottra és a nem oltottra is. Ezenkívül az oltással nem rendelkező turistáknak 5 napos karanténba kell vonulniuk. Február 1-jétől az ország megkönnyíti az EU-ból érkező oltott turisták beutazási feltételeit – már nem lesz szükségük negatív tesztre, a belépéshez elég a COVID-igazolvány.

Olaszország 6 hónapra rövidíti le a COVID-útlevél érvényességét

A koronavírus elleni védőoltás felvétele útján megszerzett uniós digitális Covid-igazolványok érvényessége Olaszország területén 2022. február 1-jétől 9 hónapról 6 hónapra csökken.

A kormány még fontolgatja, hogy az új szabályt alkalmazza-e azokra a COVID-igazolványokra, amelyek már tartalmazzák a harmadik oltást.

Az Olaszországba való beutazás feltételei 2022. január 31-ig:

Milyen dokumentumok szükségesek a belépéshez?

Olaszországba való belépéskor a C kategóriába tartozó országokból, köztük Magyarországról érkező utasoknak a következő dokumentumokkal kell rendelkezniük:

 1. EU digitális COVID-igazolvány
 2. ki kell tölteni és elküldeni a digitális elektronikus űrlapot

Az EU digitális COVID-igazolványnak tartalmaznia kell a három feltétel egyikét:

 • EU-s COVID-igazolvány az oltás megerősítésével (az EMA által elismert oltási ciklus végét követő 15. napon lép hatályba; december 15-től – 9 hónapig érvényes),
 • vagy EU-s digitális COVID-igazolvány teszt megerősítésével (72 óránál nem régebbi PCR vagy 48 óránál nem régebbi antigénteszt, kivéve 6 év alatti gyermekeket),
 • vagy a COVID-19 fertőzésen átesett igazolásával ellátott EU-s COVID-igazolvány (az első pozitív teszttől számított 180 napig érvényes).

December 16-tól minden utasnak negatív (24 óránál nem régebbi) antigéntesztet vagy (72 óránál nem régebbi) PCR-t is fel kell mutatnia.

A nem oltott turistákra, a negatív teszteredményen túl ötnapos karantén-kötelezettség is vonatkozik az Olaszországba történt belépést követően. Ezek az intézkedések eddig csak az Európai Unión kívülről érkezőkre voltak érvényesek.

Milyen dokumentumok szükségesek a belépéshez?

 • Védőoltás: Covid-igazolás + negatív koronavírus teszt
 • Fertőzésen átesett: gyógyultsági igazolvány + negatív koronavírus teszt
 • Nem oltott: negatív koronavírus teszt + 5 napos karantén

Akciós repjegyek Olaszországba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top