Connect with us

Király repjegyek

Szuper ajánlat! 3 olasz város már 4 800 Ft-tól

Szuper ajánlat! 3 olasz város már 4 800 Ft-tól

Olaszország a művészet, az építészet, a divat, az opera, az irodalom, a dizájn vagy a film hazája is – és a lista még folytatódik. Az olasz konyhát pedig még meg sem említettük! Legyen szó az ország bármelyik régiójáról, egy ilyen gazdag történelemmel és kultúrával teli úti cél minden látogatónak kínál valamit. Most három olasz városba kínálunk akciós repjegyeket már 4 800 Ft-tól; Rómába, Bergamóba és Bariba. El tudod dönteni hova utaznál legszívesebben?

Akciós repjegyek

Belépési feltételek Olaszországba

Az olasz egészségügyi miniszteri rendelet alapján Olaszországba 2022. január 31-ig speciális beutazási szabályok érvényesek. A Green Pass mellet tesztet is elvárnak a hatóságok az országba való belépéskor.

Olaszország az országokat különböző kategóriákba sorolja be, amely alapján kategóriánkként különböző szabályok érvényesek beutazás-és kiutazáskor. Emellett az is meghatározza a beutazási feltételeket, hogy az utazó az Olaszországba való belépés előtt 14 nappal melyik országokban járt. Magyarország jelenleg „C” kategóriába tartozik, így a Magyarországról utazók az alábbi feltételek teljesítése mellett léphetnek be Olaszországba:

Rendelkezés a Green Passal, amely lehet:

  • oltási igazolvány, olyan oltóanyaggal, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az olasz hatóság elismert. Ezek az oltóanyagok a Comirnaty-Pfizer, Moderna-Spikevax, Vaxzevria-AstraZeneca, Janssen-Johnson&Johnson. Az oltásnak a teljes oltási ciklus lezártát követően (a valamennyi előírt dózis beadásra került) 14 napnak el kell telnie, hogy érvényes legyen;
  • gyógyultsági igazolvány, amelynek a feltétele, hogy a fertőzést igazoló teszttől 180 nap még nem telt el;
  • olyan gyógyultsági igazolvány amelyet az első adag vakcina beadását, vagy a teljes oltási ciklus lezárultát követően lezajlott fertőzés után állítanak ki;

mindezek mellett kötelező a

  • negatív koronavírus teszt, amely lehet 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt vagy 48 óránál nem régebbi PCR teszt;
  • és a EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) kitöltése is, amelyet elektronikusan vagy kinyomtatva kell bemutatni.

Olaszország Green Passként elismeri azt az oltási igazolványt, amely bizonyítja, hogy a birtokosa az EMA által nem engedélyezett oltóanyagos elsődleges oltási ciklus után harmadik oltásként felvett egy EMA által engedélyezett m-RNS-vakcinát.

A Green Pass hiányában való Olaszországi belépés esetében az utazónak negatív teszt birtokában is karanténkötelezettsége van. A karantén időtartama 5 nap, amelynek lejárta után ismét egy negatív teszt igényelt.

Róma

Róma Olaszország fővárosa, Közép-Olaszország nyugati partján fekszik, a Tevere folyó mentén, és a Lazio régió legnagyobb városa. A város több mint 2600 évnyi művészettel, történelemmel, építészettel, műemlékekkel és kultúrával renelkezik. A Colosseum, a Pantheon és a Trevi-kút csak néhány híres nevezetesség, amely kihagyhatatlan, ha Rómában jársz!

Bergamo

Bergamo városa Észak-Olaszországban, Lombardia régióban helyezkedik el, az Alpok déli lábánál. A város a Bremo és a Serio folyók között, Milánótól északkeletre található. Bergamo egyedülálló szépségéről, művészeti kincseinek gazdagságáról és varázslatos középkori hangulatáról híres. A város egyébként két részre oszlik: Città Bassa-ra, a nyüzsgő és modern alsóvárosra és Città Alta-ra, a lenyűgöző művészeti és történelmi örökségekkel rendelkező felsővárosra.

Bari

Bari egy nagy kikötőváros az Adriai-tenger partján, a Puglia régióban, Délkelet-Olaszországban. A gyönyörű óvárossal, nyüzsgő hagyományos kikötővel, ínycsiklandó helyi ételekkel és Olaszország legjobb strandjaival a közelben, Bari mindenképpen megér egy látogatást.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top