Connect with us

Király repjegyek

Novembertől változnak a Ryanair poggyász feltételei

A Ryanair légitársaság 2017. november 1-jével csökkenti a feladott poggyász díját, miközben 15 kg helyett egységesen 20 kg poggyászt lehet majd feladni. Novembertől azonban csak az utas által megvásárolt bőröndök kerülnek a repülőgép fedélzetére. A többi utasnak, akik továbbra is ingyenesen vihetnek két kézipoggyász, a nagyobbat át kell adnia a bejárati kapunál, amelyet ingyenesen helyeznek el a repülőgép rakterében. Ezek a változtatások nagy mértékben azért történtek, mert a gurulós és a nagyobb kézipoggyászok rengeteg helyet foglaltak el a fedélzeten.

Advertisement

A Ryanair arra szeretné ösztönözni az utasokat, hogy többet használják a feladott csomag lehetőségét. Valamint, szeretné csökkenteni a két kézi poggyász lehetőségét a fedélzeten, mivel sok járat majdnem 100%-os telítettséggel repül és ilyenkor lehetetlen az összes poggyászt elhelyezni a fedélzeten. Ez vezethet késői be- és felszálláshoz is.

Novembertől a következő változások lépnek életbe:

1 A feladott poggyász súlya a jelenlegi 15 kg-ról 20 kg-ra emelkedik

2 A poggyászdíj 12 250 Ft-ról 8 750 Ft-ra csökken a 20 kg-os poggyászok esetében

3 Csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetnek fel 2 darab kézipoggyászt a repülőgép fedélzetére. Ez a Plus, a Flexi Plus és a Family Plus esetében is érvényes. (megjegyzés: Elsőbbségi beszállást lehet vásárolni a jegy foglalásakor 1 750 Ft-ért, illetve 2 100 Ft-ért az indulás előtti 1 óráig.)

4 Minden más utas, pl. azok, akik nem rendelkeznek elsőbbségi beszállással, csak kis kézi poggyászt (35 x 20 x 20 cm-es kézitáskát, táskát, notebook táskát) vihetnek fel, míg a második kézipoggyászt (nagyobb gurulós bőrönd – 55 x 40 x 20 cm) köteles lesz átadni a bejárati kapunál, s ezt majd a repülőgép rakodóterébe helyezik.

Bár lehet, hogy a be- és a felszállás ideje lerövidül és valószínűleg csökkenek a késések is, az utasok a leszállás után kénytelenek leszek várni a csomagjaikra, míg azok megérkeznek a szalagon. Továbbá, semmilyen értékes tárgyat, notebookot, fényképezőgépet, pénztárcát ne hagyjanak az újonnan raktérbe kerülő kézi poggyászokban!

Képek forrása: https://corporate.ryanair.com/media-centre/stock-images-gallery/#


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top