Connect with us

Hírek

A norvég állam hajlandó pénzt áldozni a Norwegian megsegítésére

A norvég állam hajlandó pénzt áldozni a Norwegian megsegítésére

Támogatja a Norwegian Air Shuttle átalakítási terveit a norvég kormány, bár részvényes nem akar lenni a légitársaságban, hajlandó pénzt áldozni a vállat megsegítésére. A légitársaságnak így továbbra is lehetősége van menetrend szerinti járatokat indítani az európai és skandináv célállomásokra. 

Advertisement

Marad a Norwegian! A légitársaság még tavaly év végén kért támogatást a norvég kormánytól, a pénzügyi segítséget azonban eleinte elutasították. A kormányzat azok után gondolta meg magát, hogy a Norwegian nemrégiben bejelentette: megszünteti hosszútávú járatait, és a jövőben a jelentősen lecsökkentett európai hálózatának fenntartására kíván fókuszálni.

norwegian

A légitársaság jelenleg ír és norvég bíróság által elrendelt csődvédelemben működik, a korábbi flottából mindössze 6 repülőgép üzemel. A legfontosabb cél jelenleg az adósság csökkentése, a flotta méretének optimalizálása, és új pénzügyi tőke biztosítása az új befektetők és kölcsönök révén. A Sydbank elemzője szerint a támogatásokkal minimálisra csökkenhet az esélye annak, hogy a Norwegian csődbe megy, és felszámolják.

  • A hitelezőktől kapott támogatás ugyanakkor azt is jelenti, hogy a társaság nem köteles visszatéríteni a törölt járatok díját 2020. november 18. előttről. Lemondások esetén azonban, az új foglalások már visszatérítésre kerülnek.

A Norwegian az eredetileg mintegy 140 gépes flottájából tervei szerint idén mindössze 50 keskenytörzsű repülőgéppel szolgálja majd ki a norvég belföldi, skandináv és a megmaradt európai útvonalhálózatát, a 737-esek száma jövőre nagyjából 70-re bővülhet. A légitársaság a Boeing 787 Dreamliner flottája nagy részét már tavaly március óta nem használja a járvány miatt.

norwegian légitársaság

A jelenlegi téli menetrendben a légitársaság csak belföldi járatokat üzemeltet. 2021 áprilisától azonban új útvonalakkal bővül a kínálat: Oslo, Stockholm, Koppenhága és Helsinki felé is indítanak majd járatokat a környező repülőterekről – Bécs, Prága, Budapest és Varsó.

(Forrás: Norwegian.com, Airportal.hu, Képek forrása: Shutterstock/Mario-Galas)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Természeti kincsünk a világ álom úti céljai között. Ez Hortobágy… https://t.co/a2YQHyfFbqMennyi ideje jött ki ez a hír? 29 perc
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top