Connect with us

Hírek

A korlátozások többségét eltörli Norvégia

A korlátozások többségét eltörli Norvégia

Norvégia szinte minden korlátozást felold, jelentette be Jonas Gahr Støre miniszterelnök. Szerinte a fertőzés terjedése jelenleg nem veszélyezteti az egészségügyi szolgáltatásokat. A turistákra vonatkozó szabályok is lazulnak.

Norvégiában magas a beoltottsági arány és az ország elérte azt a pontot, ahol számos pandémia miatt bevezetett intézkedést el tud törölni. Ezt Jonas Gahr Støre miniszterelnök jelentette be. Ennek ellenére a kormány a távolságok betartását javasolta, és figyelmeztetett, hogy az intézkedéseket bármikor újra bevezethetik.

Ezzel egyidőben megváltoznak a Norvégiába utazó turistákra vonatkozó feltételek is. Érkezéskor nem lesz kötelező koronavírus-tesztet végezni. A szabályok 2022. február 1. 23:00-tól érvényesek.

Akciós repjegyek Norvégiába:

A bárokban és az éttermekben este 11 óra után ismét felszolgálhatnak alkoholt. Eltörlik az alkohol árusítására vonatkozó asztalszabályt is. A szabadtéri és beltéri rendezvények kapacitása nem lesz korlátozva.

A vidámparkok és az ehhez hasonló látnivalók újra kinyithatnak, de be kell tartaniuk egyes óvintézkedéseket, mint a rendszeres takarítás és fertőtlenítés. A mozik, színházak, templomok és más fix ülőhellyel rendelkező helyek teljes kapacitással újra kinyithatnak. A továbbiakban nem lesz kötelező otthonról dolgozni Norvégiában.

A pozitív COVID-19 teszt esetén 4 napra csökken a karantén. Korábban 6 napos karanténba kellett vonulniuk a tünetmentes személyeknek.

Kötelező marad a maszk viselése az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és egyéb olyan helyeken, ahol nem lehet betartani a legalább egy méteres távolságot. A kormány azt is közölte, hogy a szórakozóhelyeken továbbá se lehet táncolni, és ajánlatos az egy méteres távolság betartása.

Az előzetes becslések szerint, a fennmaradó intézkedéseket február 17-én feloldhatják – hangzott el a norvég kormány sajtótájékoztatóján. Az egyes települések továbbra is bevezethetik saját korlátozásaikat, amennyiben szükséges – írja a The Local no.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top