Connect with us

Király repjegyek

Norvégi zöld utat kapott: fedezd fel szuper áron!

Norvégi zöld utat kapott: fedezd fel szuper áron!

Óh, mily szép is ez az ország, na meg milyen boldog! Norvégia a Föld egyik legvidámabb országa, de ez nem is csoda ilyen földrajzi díszletek között. Természeti szépségét nehéz felülmúlni: az érintetlen jégmezők, a sűrű és nem kevésbe misztikus erdőségek, a hihetetlenül meredek fjordok szabdalta partok és persze Norvégia saját Izlandja (ahol az esténként felbukkanó sarki fényt is elcsíphetjük), nem lehet nem beleszeretni! Norvégia végre zöld utat kapott, fedezd fel hát szuper áron, közvetlen járattal Budapestről!

Tudod melyik Norvégia leghíresebb vízesése, ahol a csobogó víz mintegy száznyolcvan métert ereszkedik? Hogy Norvégiának van saját Izlandja? Na és azt, hogy az év minden szakában rejt valami hihetetlen csodát? Nem?! Akkor itt az idő, hogy felfedezd magadnak az országot. Augusztus 21-től sárgáról zöldre változtatták Norvégia koronavírus-fertőzés miatt meghatározott besorolását. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a szerdai kormányinfón jelentette be, majd hozzátette, Norvégia mutatói jelenleg Európa legjobbjai közé tartoznak. Nem is kellett több, tollat ragadtunk és felkutattuk nektek a legjobb repjegyeket!

A közvetlen járat mindössze két és fél óra hosszú, röpke idő ahhoz, hogy aztán az erdőkkel körülölelt, dombokkal védett és tavakkal ékesített ezeréves Oslóban, az északi városok ragyogó ékkövében találd magad. Itt járva elgondolkodik az ember, miért is nem jött már el ide hamarabb…

Bármikor kiegyeznénk egy észak-norvégiai nyárral

Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, nyaranta szinte egész nap látható az égen a nap. És bár nincsenek homokos tengerpartok, de a víz az egyedüli uralkodó, szinte mindenütt… A fjordok bekúsznak az ország belsejébe, kicsit sósak, kicsit édesek – kavicsos, sziklás csodák. Tromso partjainál, ahol a tenger kristálytiszta, a nyugalomra pedig már jelzők sincsenek – épp egy olyan csoda bújik meg, amit bátran ajánlunk. A város a sarkkör fölött fekszik, csak a legforróbb nyári napokon éri el a hőmérséklet a 30 Celsius-fokot. Tökéletes hely a feltöltődésre, kikapcsolódásra. Tromso bár a legnagyobb norvég város az északi sarkkörön, a hamisítatlan kaland világa is, ahol kicsit mind elveszhetünk.

… vagy épp egy mesébe illő téli pihenéssel!

Norvégiát az északi részén található titokzatos tájai és természeti szépségei miatt legendák sora övezi. A piros házakkal megfestett halászfalvak, a festői tengerpartok, a kristálytiszta levegő, a zordnak tűnő hegycsúcsok együttese megismételhetetlen. Ha van hely, amit megéri felkeresni erre, az biztosan Lofoten, ami egyike a világ legszebb szigeteinek is. A téli hónapokban befagyott tavaival és sarki fényével Norvégia saját Izlandja is lehetne. Lofoten az ország talán legnorvégabb szeglete, látványos és misztikus, ahol a nyári hónapokban még éjszaka is túrázhatsz egy jót, hisz éjjel-nappal világos van.

Vagy másznánk, látnánk, fedeznénk fel bármit, mert ez Norvégia

Kihagyhatatlan és megismételhetetlen. Bár az ország legkedveltebb úti céljai kétségkívül a fjordok, rengeteg más programot is rejt. A festői vízpartok, a remek állapotban megőrzött fatemplomok, a több nagyszerű túraútvonal, a modern bájjal megtöltött középkori városok, a viking hajómúzeumok, a gleccserek lenyűgöző látványa és persze Norvégia hírhedt, drámai építménye, a Vøringsfossen-vízesés fölé magasodó híd, melyről magával ragadó kilátás nyílik a környező tájra, az Eid fjord vidékére Érdekesség, hogy a Carl-Viggo Hølmebakk építész által tervezett híd építését már több mint egy évtizede előkészítették, a Måbødalen-völgy két oldalát összekötő, 99 lépcsőt magában foglaló építmény azonban, csak most készülhetett el.

Mindezek ismeretében, az ember már a távolból kénytelen beleszeretni ebbe az országba. Ideje viszont útra kelni, és közelebbről is megismerni ezt a páratlan szépségekben gazdag vidéket. Repjegyek és tippek fentebb, neked már csak a bőröndnyi ruha kiválasztására kell figyelned.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top