Connect with us

Magazin

Nizza legjobb strandjai

Nizza legjobb strandjai

Nizza egyike Franciaország azon kevés városának, melynek, gyönyörű strandjai közvetlenül a küszöbön húzódnak. Valójában 6,5 kilométernyi strand várja a turistákat és a helyieket egyaránt. De még mielőtt a törcsid és a naptejed után nyúlnál, nézd meg a kínálatot. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Már csak azt kell eldöntened, nyilvános vagy privát strandon szeretnél-e sütkérezni. A nyilvános strandok természetesen ingyenesek és mivel a legszebbek sziklák ölelésében bújnak meg, sokkal autentikusabbak. A privát strandok közelebb fekszenek a központhoz és a legtöbb esetben az egyes szállodákhoz tartoznak.

La Reserve (nyilvános strand)

Szuper kis nyilvános strand, közel Nizza központjához, tele helyiekkel és félelmet nem ismerő tinédzserekkel, akik az egykori ugrótoronyról ugrálnak a tengerbe.

Coco Beach (nyilvános strand)

A Coco Beach hasonlóan a La Reserve-hez nyilvános, kicsi és nagyon népszerű a helyiek körében. Egy kicsit távolabbra van a La Reserve-től, de itt találsz zuhanyzót és egy éttermet is, bár vasárnaponként zárva vannak, de ilyenkor akár piknikezhetsz is.

Villefranche-sur-mer (nyilvános strand)

Technikailag ez a strand már nem tartozik Nizzához, viszont könnyen megközelíthető, mindössze 15 perces útra fekszik a központtól. Nagyon kicsi strand, finom kavicsos, már-már homokszerű, és talán a nyilvános strandok legnépszerűbbje. És itt biztosan nem halsz éhen, több étterem és fagyizó is megtalálható a közelben.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

🇫🇷 The French Mediterranean coast, located in a unique place between the Alps mountains & the Mediterranean sea, due to its strategic location was always attractive for inhabitants from ancient times until nowadays. 🇫🇷 Different kind of tribes, ethnicities and nations influenced this region in different times, that is what made it so special and culturally bright. 🇫🇷 The ancient Ligures lived here sicne prehistorical times, the Celts inhabited this region since 900 BC, the Greeks had their colonies along the Provençal coast since 600 BC. It was conquered by Rome at the end of the II century BC. From IX until XV century Provence was a semi-independent state. 🇫🇷 And, finally, from medieval times, the French Mediterranean coast became a part of modern France and plays the role of one of the most beautiful regions for both locals & foreigners. . . . . . . . #france🇫🇷 #villefranche #sea #coast #blue #riviera #frenchriviera #hiking #beautiful #travel #travelphotography #travelblogger #activelifestyle #aroundtheworld #inlovewithlife❤️

Príspevok, ktorý zdieľa ,,,>^,,^<,,, (@ncss.world),

Castel Plage (privát strand)

A Castel Beach sokak szerint a legjobb privát strand Nizzában. A part végén húzódik a nyüzsgéstől távol. A nyugágyak kényelmesek, az étel nagyszerű, a szolgáltatásokra se lehet panasz – ami nem mondható el minden nizzai tengerparti étteremről. Egy kis oázis a Francia Riviérán.

Ruhl Plage (privát strand)

A Ruhl strand valószínűleg a gyerekes családok nagy kedvence, hisz a hullámzó tenger közvetlen közelében még egy medence is helyet kapott. Egyébként a Ruhl Kaszinó és a Le Méridien Hotel előtt húzódik és már a ´20-as években is strandoltak itt.

Kattintson a megjegyzésre
To Top