Connect with us

Magazin

Nizza legjobb strandjai

Nizza legjobb strandjai

Nizza egyike Franciaország azon kevés városának, melynek, gyönyörű strandjai közvetlenül a küszöbön húzódnak. Valójában 6,5 kilométernyi strand várja a turistákat és a helyieket egyaránt. De még mielőtt a törcsid és a naptejed után nyúlnál, nézd meg a kínálatot. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Már csak azt kell eldöntened, nyilvános vagy privát strandon szeretnél-e sütkérezni. A nyilvános strandok természetesen ingyenesek és mivel a legszebbek sziklák ölelésében bújnak meg, sokkal autentikusabbak. A privát strandok közelebb fekszenek a központhoz és a legtöbb esetben az egyes szállodákhoz tartoznak.

La Reserve (nyilvános strand)

Szuper kis nyilvános strand, közel Nizza központjához, tele helyiekkel és félelmet nem ismerő tinédzserekkel, akik az egykori ugrótoronyról ugrálnak a tengerbe.

Coco Beach (nyilvános strand)

A Coco Beach hasonlóan a La Reserve-hez nyilvános, kicsi és nagyon népszerű a helyiek körében. Egy kicsit távolabbra van a La Reserve-től, de itt találsz zuhanyzót és egy éttermet is, bár vasárnaponként zárva vannak, de ilyenkor akár piknikezhetsz is.

Villefranche-sur-mer (nyilvános strand)

Technikailag ez a strand már nem tartozik Nizzához, viszont könnyen megközelíthető, mindössze 15 perces útra fekszik a központtól. Nagyon kicsi strand, finom kavicsos, már-már homokszerű, és talán a nyilvános strandok legnépszerűbbje. És itt biztosan nem halsz éhen, több étterem és fagyizó is megtalálható a közelben.

Castel Plage (privát strand)

A Castel Beach sokak szerint a legjobb privát strand Nizzában. A part végén húzódik a nyüzsgéstől távol. A nyugágyak kényelmesek, az étel nagyszerű, a szolgáltatásokra se lehet panasz – ami nem mondható el minden nizzai tengerparti étteremről. Egy kis oázis a Francia Riviérán.

Kép forrása: Julia700702 / Shutterstock.com

Ruhl Plage (privát strand)

A Ruhl strand valószínűleg a gyerekes családok nagy kedvence, hisz a hullámzó tenger közvetlen közelében még egy medence is helyet kapott. Egyébként a Ruhl Kaszinó és a Le Méridien Hotel előtt húzódik és már a ´20-as években is strandoltak itt.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top