Connect with us

Magazin

A legjobb nemzeti parkok Ausztráliában!

Nem is olyan rég írtunk a kanadai nemzeti parkokról és mivel sokan közültek szeretitek a természet érintetlen szépségét, úgy döntöttünk ideje megnézni mi a helyzet Ausztráliában. Több mint 500 nemzeti parkkal büszkélkedik, ezekből 19 az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható. Élnek itt olyan állat- és növényfajok, amelyeket nem találunk sehol máshol a világon. A sok jó ok mellet miért is érdemes legálabb egyszer az életben ellátogatni Ausztráliába, azért ez is beletartozik, főleg a természet szerelmeseinek.

Advertisement

Íme, a legjobb nemzeti parkok Ausztráliában:

Kakadu Nemzeti Park

Egyharmada az Ausztráliában elő madaraknak a Kakadu Nemzeti Park mocsaras területein és a vízesések környékén élnek. Ez a park 3 órányira található Darwintól. A mocsarakat jelenleg krokodilok uralják és értékes tavirózsákat is találhatunk itt. A múltban őslakosok otthona is volt, akik Kakadu barlangjaiban éltek. 50,000 év után is még mindig látni az örökséget, amit hátrahagyták – a bininj / mungguy barlangrajzokat.

kakadu-nemzeti-park

Litchfield Nemzeti Park

A Litchfield Nemzeti Park közel van a Kakaduhoz és egyre többen látogatják. A fő látnivalók a Florence, Tolmer és Wangi vízesések, valamint egy természetes medence, ahol a látogatók úszhatnak is egyet. Ha nem bírod a túrázást válts négy kerékre és látogass el a mészkő kupolákhoz az Elveszett városba, vagy a bányászati területen megtalálható romokhoz, azaz Blythe Homesteadbe.

litchfield-nemzeti-park

Nagy-korallzátony

A Nagy-korallzátony több mint 2000 kilométer hosszan húzódik Queensland partján és látható az űrből. Menj el egy víz alatti szafarira vagy búvárkodj egyet és fedezz fel egy teljesen új világot! Tengericsillagok, rákok, korallok, színes halak, puhatestűek és tengeri teknősök társaságában élvezheted a nem mindennapi élményt.

nagy-korallzatony

shutterstock_169123934-min

Whitsunday-szigetek

A Nagy-korallzátony Queensland legdrágább kincse. Jelenleg több mint 200 strand és sziget alkotja. A leghíresebb látnivalója a Whitsunday-szigetek által kialakított nemzeti park – akár a paradicsom, fehér homokos strandok és türkizkék tenger, ami összesen 74 szigetet jelent.

whitsunday-szigetek

Flinders Chase Nemzeti Park

Kangaroo Island, egy állat park Dél-Ausztráliában. Koalák lógnak és alszanak a fákon, oroszlánfókák napoznak a parton és természetesen kenguruk uralják a földet. Számos nemzeti park található a területen, beleértve a Flinders Chase-t, ahol a naplemente egy hihetetlen élmény, a fény és árnyék játékának köszönhetően.

flinders-chase-nemzeti-park

Mount Field Nemzeti Park

Akár egy új Jurrasic Park megrendezésére is ideális lenne az erdős terület. A növények közül tipikusak a hatalmas eukaliptuszok és a páfrányok, a mocsaras vidéken úgy is érezhetjük magunkat, mint egy sci-fi filmben. A park tája az évszakokkal változik: míg áprilisban és májusban a fák levelei arany színekben ragyognak, augusztusban akár síelni is lehet! Bármilyen évszak is legyen, a Russell vízesés egész évben látogatható.

mount-field-nemzeti-park

Purnululu Nemzeti Park

A Bungle Bungle tartomány a Purnululu Nemzeti Parkban található és Ausztrália rejtett kincseivel büszkélkedik. Több mint 350 millió éve levegő és víz formálta ezeket a misztikus narancssárga hegyeket és létrehoztak egy olyan tájat, hogy a prehisztorikus korban érezzük magunkat. 1980-ig csak a Kija bennszülött törzs és néhány más ember tudott ezekről a képződményekről.

purnululu-nemzeti-park-2

Watarrka Nemzeti Park és a Kings Canyon

A Watarrka Nemzeti Parkban sok mindenre lehetőséged van: élvezheted a kilátást, mászhatsz a magas sziklákra, megcsodálhatod a naplementét vagy akár a csillagok alatt sátorozhatsz. A Kings Canyon festői tája az egyik legfontosabb területnek tekinthető Közép-Ausztráliában, mert több mint 600 növényfajnak nyújt menedéket.

watarrka-nemzeti-park-es-a-kings-canyon

Daintree Nemzeti Park

Daintree-folyó partjai intenzív zöld színben pompáznak. Ez a folyó vezet a legcsapadékosabb esőerdőbe a világon, ami több mint 100 millió éve küzd a fennmaradásért és 1988-ban a Világörökség részéve nyilvánították.

daintree-nemzeti-park

Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park

Nem érhet véget a lista egy kép nélkül az Ulururól, ami egy hatalmas szikla. Pontosabban 348 méter magas és pirosra vált  színe a naplemente során. A látogatók leggyakrabban teveháton, motorkerékpárral vagy helikopterrel közelítik meg a helyet. Ajánljuk, hogy egy Anangu vezetővel indulj el ide, aki elárulja szikla ősi szellemeiről szóló történeteket.

uluru-kata-tjuta-nemzeti-park

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Mallorca Bécsből nyár végén most 25 120 Ft-tól! https://t.co/UMNU68qnyhMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat! https://t.co/i7jZXHruECMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Észtország 24 ország lakosainak engedélyezte a karantén nélküli belépést https://t.co/zeFLNQJdTvMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 33 900 Ft-tól! https://t.co/ycUOTpR9VXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Június 1-től Bulgária eltörölte az EU polgárai számára a kötelező karantént https://t.co/VZO9Tdigb0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Miami retúrjegyek 67 900 Ft-tól és kipróbált tippekkel tőlünk! https://t.co/AToex7sOerMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 ok, amiért Costa Rica a világ legjobb helye! https://t.co/ztn5BAwlhEMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Fapados repjegyek! Foglalj most 6 900 Ft-tól https://t.co/1Haw525HAxMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Zakopane wellness hétvége 26 220 Ft-tól! https://t.co/xrK2ESzromMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Hegyek, túrázás és bor. Grúzia júliusban nyitja meg határait https://t.co/j6XovIsKWsMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top