Connect with us

Magazin

A legjobb nemzeti parkok Ausztráliában!

Nem is olyan rég írtunk a kanadai nemzeti parkokról és mivel sokan közültek szeretitek a természet érintetlen szépségét, úgy döntöttünk ideje megnézni mi a helyzet Ausztráliában. Több mint 500 nemzeti parkkal büszkélkedik, ezekből 19 az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható. Élnek itt olyan állat- és növényfajok, amelyeket nem találunk sehol máshol a világon. A sok jó ok mellet miért is érdemes legálabb egyszer az életben ellátogatni Ausztráliába, azért ez is beletartozik, főleg a természet szerelmeseinek.

Advertisement

Íme, a legjobb nemzeti parkok Ausztráliában:

Kakadu Nemzeti Park

Egyharmada az Ausztráliában elő madaraknak a Kakadu Nemzeti Park mocsaras területein és a vízesések környékén élnek. Ez a park 3 órányira található Darwintól. A mocsarakat jelenleg krokodilok uralják és értékes tavirózsákat is találhatunk itt. A múltban őslakosok otthona is volt, akik Kakadu barlangjaiban éltek. 50,000 év után is még mindig látni az örökséget, amit hátrahagyták – a bininj / mungguy barlangrajzokat.

kakadu-nemzeti-park

Litchfield Nemzeti Park

A Litchfield Nemzeti Park közel van a Kakaduhoz és egyre többen látogatják. A fő látnivalók a Florence, Tolmer és Wangi vízesések, valamint egy természetes medence, ahol a látogatók úszhatnak is egyet. Ha nem bírod a túrázást válts négy kerékre és látogass el a mészkő kupolákhoz az Elveszett városba, vagy a bányászati területen megtalálható romokhoz, azaz Blythe Homesteadbe.

litchfield-nemzeti-park

Nagy-korallzátony

A Nagy-korallzátony több mint 2000 kilométer hosszan húzódik Queensland partján és látható az űrből. Menj el egy víz alatti szafarira vagy búvárkodj egyet és fedezz fel egy teljesen új világot! Tengericsillagok, rákok, korallok, színes halak, puhatestűek és tengeri teknősök társaságában élvezheted a nem mindennapi élményt.

nagy-korallzatony

shutterstock_169123934-min

Whitsunday-szigetek

A Nagy-korallzátony Queensland legdrágább kincse. Jelenleg több mint 200 strand és sziget alkotja. A leghíresebb látnivalója a Whitsunday-szigetek által kialakított nemzeti park – akár a paradicsom, fehér homokos strandok és türkizkék tenger, ami összesen 74 szigetet jelent.

whitsunday-szigetek

Flinders Chase Nemzeti Park

Kangaroo Island, egy állat park Dél-Ausztráliában. Koalák lógnak és alszanak a fákon, oroszlánfókák napoznak a parton és természetesen kenguruk uralják a földet. Számos nemzeti park található a területen, beleértve a Flinders Chase-t, ahol a naplemente egy hihetetlen élmény, a fény és árnyék játékának köszönhetően.

flinders-chase-nemzeti-park

Mount Field Nemzeti Park

Akár egy új Jurrasic Park megrendezésére is ideális lenne az erdős terület. A növények közül tipikusak a hatalmas eukaliptuszok és a páfrányok, a mocsaras vidéken úgy is érezhetjük magunkat, mint egy sci-fi filmben. A park tája az évszakokkal változik: míg áprilisban és májusban a fák levelei arany színekben ragyognak, augusztusban akár síelni is lehet! Bármilyen évszak is legyen, a Russell vízesés egész évben látogatható.

mount-field-nemzeti-park

Purnululu Nemzeti Park

A Bungle Bungle tartomány a Purnululu Nemzeti Parkban található és Ausztrália rejtett kincseivel büszkélkedik. Több mint 350 millió éve levegő és víz formálta ezeket a misztikus narancssárga hegyeket és létrehoztak egy olyan tájat, hogy a prehisztorikus korban érezzük magunkat. 1980-ig csak a Kija bennszülött törzs és néhány más ember tudott ezekről a képződményekről.

purnululu-nemzeti-park-2

Watarrka Nemzeti Park és a Kings Canyon

A Watarrka Nemzeti Parkban sok mindenre lehetőséged van: élvezheted a kilátást, mászhatsz a magas sziklákra, megcsodálhatod a naplementét vagy akár a csillagok alatt sátorozhatsz. A Kings Canyon festői tája az egyik legfontosabb területnek tekinthető Közép-Ausztráliában, mert több mint 600 növényfajnak nyújt menedéket.

watarrka-nemzeti-park-es-a-kings-canyon

Daintree Nemzeti Park

Daintree-folyó partjai intenzív zöld színben pompáznak. Ez a folyó vezet a legcsapadékosabb esőerdőbe a világon, ami több mint 100 millió éve küzd a fennmaradásért és 1988-ban a Világörökség részéve nyilvánították.

daintree-nemzeti-park

Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park

Nem érhet véget a lista egy kép nélkül az Ulururól, ami egy hatalmas szikla. Pontosabban 348 méter magas és pirosra vált  színe a naplemente során. A látogatók leggyakrabban teveháton, motorkerékpárral vagy helikopterrel közelítik meg a helyet. Ajánljuk, hogy egy Anangu vezetővel indulj el ide, aki elárulja szikla ősi szellemeiről szóló történeteket.

uluru-kata-tjuta-nemzeti-park

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A tavaszi és a nyári Málta mindenkit elvarázsol https://t.co/UW2A6FuOlHMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Zakynthos – legjobb strandjai, látnivalói és akciós repjegyek https://t.co/RzWA14WrOlMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Algarve 6 nap alatt. Útmutató egy tökéletes dél-portugáliai kiránduláshoz https://t.co/pDqzklShy3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Ausztria eltörli az egyes országokba való repülés tilalmát. Augusztus 1-től nincsenek korlátozások https://t.co/AXNLEVsF0PMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban 11 990 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top