Connect with us

Hírek

Nagy Brittania enyhít a belépési feltételeken

Nagy Brittania enyhít a belépési feltételeken

Január 5-én Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette az enyhébb belépési feltételeket. A teljesen beoltottaknak csak érkezéskor lesz szükségük egy tesztre. Erről az AFP ügynökség számolt be.

Advertisement

Így péntektől, helyi idő szerint hajnali 4 órától Anglia eltörli az érkezés előtti teszt kötelezettséget.

Január 9-től, vasárnaptól az utasoknak érkezés után nem kell karanténba vonulniuk, ami negatív PCR-teszttel végződik – írja a BBC. Ehelyett két napon belül antigéntesztet kell végezniük.

Nagy-Britannia eddig negatív tesztet kért az országba érkezőktől. Minden utasnak, beleértve a beoltottakat is, legkésőbb 48 órával az érkezés előtt kellett elvégeznie egy tesztet. Ez lehettet antigén vagy PCR-teszt is.

Az oltatlanok esetében úgy tűnik, ez a szabály továbbra is érvényben marad. Mindenkinek, aki betöltötte a 12. életévét és nincs beoltva, legkésőbb 48 órával indulás előtt kell elvégeznie a tesztet.

Az utazás előtt megrendelendő COVID-19 PCR/AG teszt kötelezettsége is fennáll, ezt legkésőbb az Egyesült Királyságba érkezést követő 2. napon kell megcsinálni (az országba érkezés napja a 0. napnak számít).

Az utasok mindaddig maradnak karanténban, amíg meg nem érkezik a negatív eredmény.

Kötelező regisztráció az Egyesült Királyságba érkezés előtt

Minden utasnak kötelessége online regisztrálni és kitölteni az ún. passanger locator form-ot.

Az űrlapot 48 órával az érkezés előtt lehet kitölteni.

Az oltással nem rendelkező személyek belépési és karanténfeltételei

A 12 évesnél idősebb, nem teljesen beoltott utasoknak (Moderna, Pfizer, Astra Zeneca, Janssen) kötelező:

Az Egyesült Királyság eltörölte az ún. vörös országokat és a szállodai karantént

A vakcina-útlevelet ellenőrizhetik bizonyos beltéri helyiségekben, például éjszakai klubokban vagy koncertekre való belépéskor. Ez vonatkozik az 500 főt meghaladó befogadóképességű terekre, a 4000 főnél nagyobb befogadóképességű ülőhely nélküli szabadtéri területekre és minden 10 000 főt meghaladó befogadóképességű rendezvényre.

Akciós repjegyek:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top