Connect with us

Hírek

Nagy Brittania enyhít a belépési feltételeken

Nagy Brittania enyhít a belépési feltételeken

Január 5-én Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette az enyhébb belépési feltételeket. A teljesen beoltottaknak csak érkezéskor lesz szükségük egy tesztre. Erről az AFP ügynökség számolt be.

Advertisement

Így péntektől, helyi idő szerint hajnali 4 órától Anglia eltörli az érkezés előtti teszt kötelezettséget.

Január 9-től, vasárnaptól az utasoknak érkezés után nem kell karanténba vonulniuk, ami negatív PCR-teszttel végződik – írja a BBC. Ehelyett két napon belül antigéntesztet kell végezniük.

Nagy-Britannia eddig negatív tesztet kért az országba érkezőktől. Minden utasnak, beleértve a beoltottakat is, legkésőbb 48 órával az érkezés előtt kellett elvégeznie egy tesztet. Ez lehettet antigén vagy PCR-teszt is.

Az oltatlanok esetében úgy tűnik, ez a szabály továbbra is érvényben marad. Mindenkinek, aki betöltötte a 12. életévét és nincs beoltva, legkésőbb 48 órával indulás előtt kell elvégeznie a tesztet.

Az utazás előtt megrendelendő COVID-19 PCR/AG teszt kötelezettsége is fennáll, ezt legkésőbb az Egyesült Királyságba érkezést követő 2. napon kell megcsinálni (az országba érkezés napja a 0. napnak számít).

Az utasok mindaddig maradnak karanténban, amíg meg nem érkezik a negatív eredmény.

Kötelező regisztráció az Egyesült Királyságba érkezés előtt

Minden utasnak kötelessége online regisztrálni és kitölteni az ún. passanger locator form-ot.

Az űrlapot 48 órával az érkezés előtt lehet kitölteni.

Az oltással nem rendelkező személyek belépési és karanténfeltételei

A 12 évesnél idősebb, nem teljesen beoltott utasoknak (Moderna, Pfizer, Astra Zeneca, Janssen) kötelező:

Az Egyesült Királyság eltörölte az ún. vörös országokat és a szállodai karantént

A vakcina-útlevelet ellenőrizhetik bizonyos beltéri helyiségekben, például éjszakai klubokban vagy koncertekre való belépéskor. Ez vonatkozik az 500 főt meghaladó befogadóképességű terekre, a 4000 főnél nagyobb befogadóképességű ülőhely nélküli szabadtéri területekre és minden 10 000 főt meghaladó befogadóképességű rendezvényre.

Akciós repjegyek:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top