Connect with us

Hírek

Nagy-Britannia két negatív tesztet kér majd a beutazáshoz

Nagy-Britannia két negatív tesztet kér majd a beutazáshoz

Nagy-Britannia: A kormány tervei szerint február 15-től a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak érkezésük után is, még a karanténidőszak alatt el kell végeztetniük legalább egy koronavírustesztet. Az előzetes tervek szerint a tesztek költségét az érintetteknek kell majd viselni.

A brit kormány tervei szerint február 15-től a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak érkezésük után is, még a karanténidőszak alatt el kell végeztetniük legalább egy koronavírustesztet. Jelenleg csak a beutazás előtt kell egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet felmutatni. A brit egészségügyi minisztérium keddi – egyelőre csupán vázlatos – ismertetése alapján a tervezett intézkedés mindenkire vonatkozik majd, aki külföldről érkezik a szigetországba. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az új intézkedések célja a behurcolt fertőzések teljeskörű kiszűrése és az esetleges újabb koronavírus-variánsok azonosítása.

A brit kormány nemrégiben átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét. Azokból az országokból pedig, amelyekben tömegesen tűntek fel új koronavírus-variánsok, teljesen megtiltotta a beutazást a külföldieknek. A tilalom a legtöbb dél-amerikai országra és Afrika déli államaira, valamint több dél-amerikai, főleg brazíliai utazási kapcsolatai miatt Portugáliára is vonatkozik. Ezekből az országokból a brit állampolgárok és a Nagy-Britanniában letelepedési engedéllyel élő külföldiek hazatérhetnek, de a tervek szerint nem otthonukban, hanem kijelölt kereskedelmi szálláshelyen kell eltölteniük a tíznapos karantént.

A szállodai karanténra kötelezettek maguk kötelesek fizetni a szállásköltséget. Ennek fejében ugyanakkor napi három étkezésre is jogosultak lesznek.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top