Connect with us

Utazások

Mykonos. Az isteni strandok és a végtelen szórakozás szigete

Mykonos. Az isteni strandok és a végtelen szórakozás szigete

Szikrázó napsütés, azúrkék hullámzó tenger és hatalmas szélmalmok a távolban. A görög Mykonos mindenkit kellően lázba hoz. Az aranybarna homokos strandok, hagyományos kükladikus építészet és a kiváló éjszakai élet otthona. Mykonos a görög változata Ibizának, napnyugta után egy igazi szórakozó paradicsom.

Advertisement

Egy csipet Velence?

Te is azok közé tartozol, akik fagyival a kezükbe szűk utcácskákon sétálva tölti a reggelét? Mykonos fővárosa maga a főnyeremény! A családi éttermek és az apró templomok egymást váltva húzódnak, amiket fehér házikók és aprócska üzletek dobnak fel. Ha nyaralásodba szívesen vinnél egy csipetnyi kultúrát számos múzeumban elütheted az időd és a nyár folyamán utcai művészek lepik el a várost. Akarva akaratlanul is a Kis Velence negyedben kötsz majd ki, ahol lépten-nyomon festői olasz nyaralókba botlasz majd. De nem árt felkészülni a hatalmas romantika löketre, Kis Velence az egyik legszebb naplemente megfigyelőhely (talán az egész világon), de ezt mindenki döntse el maga.

Fürdőruha, törölköző, … irány a strand!

Mykonos elsőszámú nagyágyúi a strandjai, mondjuk ez nem is kérdéses. Ha igazi finomszemcsés homokos strandon henyélnél, akkor látogass el a sziget déli részén elterülő Elia strandra. Különösen népszerű a gyermekes családok körében, míg a Platys Gialos és a Kalafatis többnyire a vízi sportok kedvelőinek ajánlott. Az északi öblök kavicsos partjai tökéletes menekülést biztosítanak a tömegek elől.

Hagyományos szélmalmok

Egykor, pontosabban a 16. században, Mykonos a liszt és a friss Koulouri (szezámmaggal megszórt péksütemény) fontos gyártója volt, nem csak lakói, hanem a környező szigetek számára is. Azóta sok idő telt el, de a tipikus szélmalmok mindig büszkén emelkednek ki a város felett, és szerves részét képezik a sziget panorámájának. Érdemes innen gyönyörködni a lélegzetelállító naplementében.

A sziget soha nem alszik

Mykonoson nyaralni annyit jelent, hogy a forró nyári napokat a tengerparton és a forró nyári éjszakákat .. a strandon töltheted! Ha a főszezonban döntesz a sziget mellett, a nyaralásod egy hatalmas bulivá változik. A népszerű tengerparti szórakozóhelyek délután nyitnak és van, hogy napkeltéig szórakoztatják a nagyérdeműt. Ha minket kérdezel, mindenképp ajánljuk Paradise Beach-et, amely egy rövid sétára fekszik a várostól vagy a híres Scandinavian-t közvetlenül a központban.

A görög mitológia nyomában

Ha már kimerítetted Mykonos látnivalóit vagy esetleg a strandokból lett egy kicsit eleged, irány a szomszédos Delos-sziget, amely Apollo görög istennek és ikertestvérének, Artemisz istennőnek a szülőhelye. Sőt, itt találod Görögország egyik leginkább megőrzött régészeti lelőhelyét is, amely az UNESCO szárnyai alatt van.

Tudtad, hogy …

… Mykonos hivatalos kabalája Petros pelikán? Petros története még az 1950-es években kezdődött, amikor a sérült madarat egy helyi halász találta  meg egy a vihar után. Petros egy idő után visszanyerte régi önmagát, de néhány évvel később egy autó ütötte el, amiből már sajnos nem tudott felépülni. A helyiek szomorúsága és Mykonos pelikán nélküli gondolata egyszerűen elképzelhetetlen volt számukra. Ezért manapság három pelikán sétal Mykonos utcáin és éli boldog mindennapjait.

+ 2 ok miért pont Mykonos?

Mert 83 900 Ft-tól nyaralhatsz idén

5 vagy 8 napos utazás ✔retúr repjeggyel Bécsből ✔illetékkel ✔3* tengerre néző medencés hotellel ✔reggelivel és ✔privát transzferrel ????????83 900 Ft-tól????????

Utazás 83.900 Ft-tól  FOGLALD LE ITT

5 vagy 8 napos utazás ✔retúr repjeggyel Bécsből ✔illetékkel ✔4* gyönyörű hotellel ✔reggelivel és ✔privát transzferrel ????????108 900 Ft-tól????????

Utazás 108.900 Ft-tól  FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top