Connect with us

Hírek

Montenegró ismét oltási igazolást vagy tesztet kér a beutazóktól

Montenegró ismét oltási igazolást vagy tesztet kér a beutazóktól

Montenegró ismét oltási igazolást vagy tesztet kér a beutazóktól. A magyar utazók nyár eleje óta korlátozás nélkül utazhattak Montenegróba, ennek azonban most vége.

Többek között a magyar utazók is korlátozások nélkül utazhattak Montenegróba a nyár eleje óta, ennek azonban vége. A montenegrói kormány múlt pénteken bejelentette, hogy augusztus 24-től újból korlátozza az országba történő belépést.

Külföldi állampolgár keddtől csak az alábbiak valamelyikével léphet be:

  • igazolni tudja a koronavírus elleni teljes oltottságot;
  • vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel rendelkezik;
  • vagy bizonyítottan átesett a koronavírusfertőzésen (14 napnál régebbi, de 180 napnál nem régebbi pozitív PCR- vagy gyors antigénteszttel);
  • vagy 48 óránál nem régebbi negatív gyors antigénteszt-eredménnyel rendelkezik.

Montenegró minden QR-kóddal ellátott fizikai és digitális oltási igazolást elfogad. Egészségügyi regisztrációra nincs szükség, emelett minden Magyarországon alkalmazott koronavírus-oltással be lehet utazni, kínai és orosz vakcinával is.

Ami az éttermeket és a szórakozóhelyeket illeti: az új szabályozás értelmében a kávézókba, az éjszakai szórakozóhelyekre, a különböző sportrendezvényekre, a fesztiválokra, a tömegrendezvényekre, a kulturális intézményekbe (köztük a múzeumokba is) csak azok léphetnek be, akik igazolni tudják védettségüket. A zárt terekben továbbra is előírás a maszkviselés.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Montenegróba

montenegró utazás

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top