Connect with us

Magazin

Mit érdemes megnézni Bolognában?

Bologna olyan autentikus hely, amelyet sehol máshol nem találsz és nem lehet összehasonlítani a közeli Firenzével vagy Velencével. Egy igazi egyetemi történelmi város, tele gyönyörű épületekkel, finom ételekkel és kellemes kávézókkal. Olaszország 7 legnépesebb városa hírét az 1088-ban alapított egyetemének köszönheti. A gasztronómiájáról is nevezetes város, Olaszország kulturális központja is, és a statisztikák szerint itt a legjobb életminőség. Olvass tovább és tudd meg, miért is érdemes ide ellátogatni.

Piazza Maggiore

Minden út Bologna leghíresebb terére vezet, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei is. Ha itt jársz, megtekintheted a Palazzo del Podestát, Palazzo dei Notait, Palazzo del Biachit és a San Petronio bazilikát is. A korábbi piactér mindig nyüzsög és hagnos az élettől, mivel a gyönyörű épületek mellett, sok turista, diák, zenészek és mutatványosok sétálnak a téren.

piazza-maggiore-bologna

Basilica di San Petronio

A hatalmas méretű bazilikában akár 25 ezer ember is elfér, ezért nem is csoda, hogy ez Olaszország ötödik legnagyobb keresztény épülete. Hossza eléri a 132 métert, magassága pedig a 47 métert. Érdekességnek számít, hogy gigászi méretei ellenére, eredetileg még nagyobbra tervezték, mint a Szent Péter bazilikát. De IV. Piusz pápa nem támogatta a terveket, miszerint pénzszórásnak tartotta. A belépés a templomba ingyenes, de fényképezni nem szabad.

bazilika-bologna

Fontana del Nettuno

Bologna egyik szimbólumává vált Neptun szökőkútja, ami kb. 1567-es években készült el és Giambologna korai munkái közé tartozik.

neptun-szokokut-bologna

Archiginnasio

A 16. században épült a korábbi egyetemi főépület, amely manapság egy könyvtárnak ad otthont. A belépés ingyenes, és mindenképpen ajánljuk az épület meglátogatását, mert gyönyörű freskók, udvar, kalodák fogadnak majd.

egyetem-bologna

Asinelli és Garisenda tornyok

Pontos eredetét a mai napig nem tudják, de a középkor felhőkarcolóinak számítottak. Egyesek azt állítják, hogy a gazdaságot szimbolizálták, minél magasabb volt a torony, annál vagyonosabbnak számított az illető, aki építette, mások szerint, támadási és védelmező funkciójuk volt. Az Asinelli toronyba fel lehet menni, de számítanunk kell az öreg és szűk lépcsőkre.

ket-torony-bologna

Santuario di Santo Stefano bazilika

Egy teljes templomkomplexum, mivel eredetileg 7, ma 4 templomból áll. A legrégebbi közülük a Santi Vitale e Agricola, ami a 4. században épült. Nagyon békés hely, ahova a belépés ingyenes.

templomegyuttes-bologna

Santuario di Madonna di San Luca

A város felett 300 méterrel található Bologna másik híres temploma, amely 1723-ban építettek. A dombról nagyon szép a kilátás a városra, ezért érdemes napos időben idelátogatni.

templom-bologna

kilatas-bologna

Gasztronómia

Bologna világhírű konyhával rendelkezik, ebben a városban rossz ételeket nem fogsz enni. A tipikus olasz fagylaltoktól, egészen a remek tésztaételekig.

bologna-etelek

bologna-piac


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top