Connect with us

Magazin

Minden út Rómába vezet – 10 legjobb látnivaló!

Mikor is érdemes ellátogatni Rómába? Szinte mindig, az idő egész évben sokkal kellemesebb, mint pl. Londonban. És mi a legjobb módja annak, hogy bejárd a várost? Más nagyvárosokkal ellentétben a séta Rómában kötelező. Szinte minden szűk utca kínál valami egyedit, amit sehol máshol nem találunk. A pékségekből áradó meleg illat keveredik a kellemes szellővel. A macskaköves utcákon gyerekek szaladgálnak és egyik hangulatos kávézó követi a másikat. Róma emellett rengeteg látnivalót kínál, amelyeket kár lenne kihagyni. Tarts velünk és nézd meg a legjobbakat!

Colosseum

A régi idők során képes volt akár 80.000 ember befogadására és 80 bejárattal rendelkezett. Nem is csoda, hogy listánk elején található meg.

Constantinus diadalíve

Közel a Colosseumhoz található a jó állapotban fennmaradt Constantinus diadalív, névadója az első keresztény Konstantin római császár volt. I.u. 315-ben épült, 21 m magas és 7,5 m széles.

Szent Péter-bazilika

A katolikus világ központjának is nevezhetnénk, emellett kihagyhatatlan látnivaló, ha Rómában járunk. A hatalmas bazilika magassága eléri a 120 m.

Pantheon

A Piazza della Rotonda tér büszkélkedhet a legjobb állapotban fennmaradt műemlékkel az ókori Római Birodalomból, nem más, mint a Pantheon. Annak ellenére, hogy i.u. 126-ban épült, az épület nagyon jó állapotban van és a 7. században a római katolikus egyháznak szolgált.

Vatikáni Múzeumok

A művészet szerelmeseinek kimondottan ajánljuk. A Vatikáni Múzeumok büszkélkedhetnek a legnagyobb gyűjteménnyel: klasszikus szobrok, egyiptomi kiállítás, többek között az egyiptomi múmiákat is megnézhetjük, középkori és reneszánsz műalkotások és különösen gyönyörű a Sixtus-kápolna is.

Trevi-kút

Aki mindenképp vissza szeretne térni Rómába, annak a Trevi-kút is kötelező. A legenda szerint, aki egy érmét dob a kútba az egy napon visszatér az örök városba.

Spanyol lépcső

Általában zsúfolt hely, tökéletes helyszín, ha rokonainkkal vagy olasz barátainkkal szeretnénk találkozni. A legszebb mégis akkor, amikor virágok díszítik – áprilistól egészen májusig.

Forum Romanum

Az ókori Róma fontos helyszíne volt, sok beszédet és választást pont itt tartottak meg. Jelenleg már csak romok, egyesek szerint ez az egyik legfontosabb régészeti helyszín.

Angyalvár

Aki esetleg nem ismerné, annak az Angyalok és démonok c. filmből mégis ismerős lehet. Ideális este is meglátogatni, amikor igazán jó képeket készíthetünk.

Piazza Navona

Nemcsak Róma, hanem a világ egyik legszebb tere is, amely igazi hangulatát az est folyamán érezhetjük át.

Campo de’ Fiori

Ez egy híres piac Rómában, ahol vásárolhatunk gyümölcsöket, zöldségeket, halakat és virágokat. Barangolásra tökéletes hely, valamint megtapasztalhatjuk az igazi olasz hangulatot.

Caracalla fürdők

I.u. 193-ban, amikor Septimius Severus lett a római császár, ő és fia Caracalla úgy döntött, hogy egy hatalmas fürdőkből álló komplexumot hoznak létre.

Piazza del Popolo

A Róma központjában található egy nagy tér a Piazza del Popolo, amely tükrözi a párizsi monumentális építészeti stílust. A tér nevét a Santa Maria del Popolo templom után kapta.

Basilica di San Giovanni in Laterano

Egyike a négy patriarchális bazilikának Rómában. A 4. században épült és ma a pápa címtemploma. A bazilika már többször leégett, vagy megsérült földrengés miatt, de mindig is felújították.

Piazza Farnese

Az egyik legfestőibb tér Rómában a 16. században épült és jelenleg a francia nagykövetség számára szolgál.

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
3/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top