Connect with us

Király repjegyek

Minden, amit érdemes megnézni Amszterdamban!

A XII. század végén az emberek az Amstel folyó mellett egy kicsi halászfalut hoztak létre. Ma a faluból a világ leg „multikulturálisabb” és sokaknak a legliberálisabb városa lett. Ezeken a jelzőkön kívül Amsterdam számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amiért a turisták nagyon szeretik

Tipikus holland házak Amsterdam központjában

Amsterdam

Közel húsz éven keresztül alkotott a híres festő, Rembrandt van Rijn az Amszterdam központjában található házban. A ház ma már a közönség számára is elérhető. A múzeumon az idegenvezetés audio eszköz segítségével történik. Az értékes festmények mellett azt is láthatjuk, a festő milyen ágyban aludt, és egy pillanatra Rembrandttá is válhatunk a művészi workshopnak köszönhetően. A festő leghíresebb művét, az Éjjeli őrjáratot Hollandia leglátogatottabb múzeumában, a Rijksmuseumban találja.

Az épület, melyben Rembrandt van Rijn alkotott

Amsterdam Rembrandt

A Rijksmuseumban számos kincs és alkotás található Amsterdam történelméből 1200 és 2000 között. Hangzatos művésznevek, Halsatól egészen Vermeeraig, keresztül az ázsiai gyűjteményen. Felnőtteknek 17.50 Eur a belépő ára.

Rijksmuseum, a világ egyik legszebb múzeuma

Rijksmuseum, Amsterdam

Ha holland festészet, akkor sokunknak az impresszionista művészet és a Napraforgók jutnak eszünkbe. További Van Gogh képek a róla elnevezett múzeumban találhatók.

A felújított Van Gogh Múzeum épülete

Van Goghove Muzeum

Ha a művészetnél jobban érdekli Önt a tudomány, ne hagyja ki a NEMO múzeumot. A múzeum a tudomány és technika világába röpteti a látogatót, és még szórakoztató is!

A világ talán leghíresebb naplója a zsidó kislány, Anna Frank nevéhez kapcsolódik, aki a második világháború alatt írta azt. A családja abban az időben éppen Amsterdamban rejtőzött. Ma már meglátogatható az a múzeum, amely bemutatja Anna Frank életét.

Anna Frank szobra Amsterdam központjában

Anne Frank, Amsterdam

Mi lenne Hollandiából tulipán nélkül? A tulipánmúzeum lehet a következő állomás az Anna Frank múzeum után. Nézze meg a tulipánok történetét, vagy a kis boltban vásárolja meg a különleges tulipánfajok hagymáit.

Tulipánvásár az amsterdami piacon

tulipány v Amsterdame

A táskák és pénztárcák múzeuma inkább a divat megszállottjait érdekelheti. A múzeum bemutatja, hogy alakultak ezek az tárgyak a középkortól napjainkig.

A tetoválás már az ókori Egyiptomban is elterjedt volt, közel 6000 évvel ezelőtt. Ma már ennek a művészágnak is saját múzeuma van, melyet az egész világból felkeresik az érdeklődők.

Amsterdamban a tetoválás múzeuma is megtalálható

tetovanie, Amsterdam

Az hogy Amstedam rendkívül színes város, a tematikus múzeumok is bizonyítják. Szexmúzeum, tortúramúzeum, Heineken sörmúzeum vagy Bibliai múzeum.

Kölcsönözzön egy bicajt, szerezze be a Museumkaartot és kedzje el felfedezni a holland bölcsőt!

Amsterdam a biciklik városa

Amsterdam1


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
1 Comment
To Top