Connect with us

Magazin

Milyen, ha az Air France légitársasággal repülsz Panamába

Ha Európából repül az ember Közép-Amerikába szeretné, ha az ellátás minél jobb lenne. Hogy a repülés és a transzferek a lehető legrövidebb ideig tartsanak, és végül, hogy ezt az egész „procedúrát” egy kellemes filmmel, könyvvel, zenehallgatással, vagy alvással tölthesse el. Az utóbbiért nyilván senki nem vállalna garanciát, de minden másért 5 csillaggal díjazzuk az Air France-ot. Ez volt az első tapasztalatunk ezzel a légitársasággal és az is elmondható, hogy minden bizonnyal nem az utolsó. Nagyon kellemesen megleptek minket a komfortos ülések, fedélzeti szolgáltatás, kiegészítő szolgáltatások a reptéren, és az étel (!) a gépen egy igazi gasztronómiai élményben volt részünk. És mivel szeretjük az olvasóinkat, úgy döntöttünk, hogy mindent lefényképezünk, hogy megmutathassuk, milyen stílusosan lehet repülni Európából Panamába.

air-france

A repülést már nagyon vártuk, ezért pár nappal előtte lehúztuk az okos telefonunkba a beszállókártyát az Air France aplikáció segítségével. Ennek köszönhetően szuper gyors a beszállás. Nem kell semmit nyomtatni, se abszolválni a check-int a reptéren, elég, ha odaállsz a pulthoz, leadod a poggyászod és máris a biztonsági ellenőrzésnél találod magad.

A repülőtér Párizsban hatalmas, de nagyon világos. A repülőgéphez gyorsan eljutottunk. A folyosók szinte üresek voltak, a repülőtér nagyon modern – a franciák egyszerűen tudják, hogyan kell stílusosan utazni.

letisko-charless-de-gaulle

img_2459-min

Most térjünk vissza a komforthoz, ami nagyon meglepett minket a reptéren. Minden utas megpihenhet a luxusülésekben, ahol francia és egyéb újságok várnak, természetesen ingyenesen. Ha lehúzod az AF Press applikációt, akkor az Air France rögzíti a mobilodba az újságokat és magazinokat. Ez is egy ingyenes szolgáltatás minden utazó számára, akiknek érvényes jegye van a légitársaságtól.

img_2461-min

pohodlie-letisko-pariz

Az Air France applikációk átláthatóak és minket egy kicsit a Facebookra emlékeztetett. A főoldalon látható a következő járat állapota. Ezt folyamatosan frissítik, és figyelmeztetnek előre, ha valami megváltozott a foglalással, vagy esetleg a járat késik valamilyen okból.

app

Természetesen a repülőtér körül elérhető és ingyenes a nagy sebességű internet és egyes területeken a játékrajongók PlayStation játékokat is játszhatnak!

letisko-pariz-internet-zadarmo

Beszállás közben a párizsi Charless de Gaulle-ről indultunk Panamába a Tocumen repülőtérre. Az út kb. 11 órán át tartott.

air-france-lietadlo

img_2436-min

dsc_0294-min

Kényelmes, szélesebb ülések, amelyek lehajthatóak, így több hely jut a lábaknak, ez olyan dolog, aminek mindenki örül, aki turista osztályon repül. Nem is beszélve az étkezésről, a francia konyha szerelmeseinek tetszeni fog. Az összes járaton különböző rágcsálnivalókat kínálnak, az utaskísérők figyelmeztethetnek is a multimédiás képernyőkön keresztül, legfőképp az esti órákban használják ki, hogy ne zavarják a többi utast, de természetesen személyesen is érdeklődnek.

img_1795-min dsc_0280-min

dsc_0343-min

És mi mindent lehet csinálni egy 11 órás út alatt? Esetünkben két remek film, sok jó étel és ital és egy darabig aludtunk is. Multimédiás rendszernek köszönhetően, mely gazdag a legújabb filmekben, zenékben, játékokban jól el tudod ütni az időt és akár beszélgethetsz is a többi utassal.

dsc_0303-min

Kisebb turbulenciák után a Karib térségnél kíváncsian és kipihenve léptünk ki egy másik kontinensen. Panama meleg párás levegővel és a spanyol nyelvvel fogadott minket minden oldalról.

img_1788-min

A hazaúton megpróbáltuk milyen is repülni a Premium Economy osztályon. Tömören csak annyi, hogy pár ezer forintért még kényelmesebben repülhetsz. Az ülések és az ételek hasonlítanak a magasabb osztály üléseihez – hajhatóak, a háttámla sokkal nagyobb, és jár hozzá egy olvasólámpa is közvetlenül az ülésnél.

img_2383-min

img_2470-min

És a jetlag? Nem is vettük észre…

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top